Ekipa iz Budve pobjednik u WS formatu, podgorička Gimnazija u KP debati

U kategoriji srednjoškolaca takmičila su se 23 tima iz desetak gradova.
216 pregleda 0 komentar(a)
Debateri Budva, Foto: Vuk Lajović
Debateri Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.05.2011. 16:27h

Ekipa budvanske Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” pobjednik je Prvenstva Crne Gore u debati za 2011. godinu, koje je minulog vikenda u organizaciji Centra za kreativnu komunikaciju ,,Logos” održano u Budvi.

Prema riječima izvršnog direktora “Logosa” i mentora pobjedničke ekipe Krsta Vukovića u kategoriji srednjoškolaca takmičila su se 23 tima iz desetak gradova.

“U World Schools formatu, u finalnoj temi 'Gay paradu treba zabraniti', ekipa SMŠ 'Danilo Kiš' sa članovima Sandra Krstajić, Kristina Tosunović i Katarina Jović osvojila je prvo mjesto, drugi su bili učenici SMŠ 'Mladost' iz Tivta, Jelena Petković, Ivana Peković i Nada Lazić, dok su treće mjesto zauzele beranska Gimnazija 'Panto Mališić' sa ekipom u kojoj su bili Anđela Raonić, Kristina Bošković i Ilija Pantović“, kazao je Vuković.

Pojedinačno prvo mjesto osvojila je Sandra Krstajić. Drugo Kristina Bošković, a treća je bila Katarina Jović.

U Formatu “Karl Popper” sa temama “Vjeronauku treba uvesti u škole” i “Bolje je živjeti na selu nego u gradu”, kako je istakao Vuković, prvo mjesto osvojila je ekipa podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” u kojoj su bili Anđela Mićanović, Filip Kečina i Danilo Kalezić.

“Drugo mjesto osvojila je ekipa podgoričke Medicinske škole Lazar Ramović, Petar Vukčević i Aleksandra Košarac, dok je treće mjesto osvojila ekipa barske Gimnazije sa članovima Džana Popović, Tereza Vujošević i Rialda Kurgas”, naveo je Vuković.

Kada je riječ o studentima, takmičilo se deset ekipa sa Univerziteta Crne Gore u finalnoj raspravi na temu “Privatni univerzitet je bolji od državnog”.

Prvo mjesto osvojio je Pravni fakultet koga su predstavljali Koča Đurišić i Pavle Božović, druga je bila ekipa “Mediteran” i Pravni fakultet sa Univerziteta Crne Gore, u kojoj su bili Jovana Ramović i Slađana Ivezić, a treće mjesto je osvojila ekipa Fakulteta političkih nauka u kojoj su bili Andrej Šepelj i Jasmin Čirlija.

Bonus video: