U Mrkojevićima održan đački maskenbal

U kategoriji pojedinačnih maski, prvo mjesto osvojila je maska “Nojeva barka” Ajdina Čantića, drugo “Balon” Eme Perazić, a treće “Maslina” Mine Lukač
491 pregleda 1 komentar(a)
Maksa "Nojeva barka", Foto: OŠ Mrkojevići
Maksa "Nojeva barka", Foto: OŠ Mrkojevići
Ažurirano: 26.02.2019. 18:22h

U OŠ “Mrkojevići “ u Pečuricama održan je tradicionalni đački maskenbal koji je još jednom potvrdio maštovtost i kreativnost malih Mrkojevića. Prema riječima direktora škole Osmana Grgurevića, žiri sastavljen od učenika, nastavnika i roditelja, imao je težak zadatak da izabere najoriginalnije i najmaštovitije maske.

U kategoriji pojedinačnih maski, prvo mjesto osvojila je maska “Nojeva barka” Ajdina Čantića, drugo “Balon” Eme Perazić, a treće “Maslina” Mine Lukač. U kategoriji grupnih maski žiri je odlučio da prvo mjesto pripadne maski “Egipćani” učenika i razreda matične škole.

Maska BalonMaska Balon

Specijalne nagrade dobile su maske “Grožđe” Anese Hurić, “Rajska ptica” Džane Osmanović, “Makarona” Ume Duraković i “Patuljak” Ajdina Čantića. Škola je za najuspješnije maske obezbijedila prigodne nagrade, a đaci koji nisu učestvovali u maskenbalu, imali su dan društvenih igara.

Maska Maska "Egipćani"

"Druženje je proteklo u takmičarskoj, ali prije svega u veseloj i prijateljskoj atmosferi, sa ciljem da djeci skrene pažnju da postoje igre i bez telefona i kompjutera, kao i da se kod njih razvija kreativnost", zaključio je Grgurević.

Bonus video: