U Rožajama zbog građevinskih radova ugrožena kuća Sadika Mehovića

Prije nego što je uzeo pravdu u svoje ruke, Mujević je Mehovića prijavljivao lokalnoj i republičkoj građeninskoj inspekciji, te opštinskoj Komunalnoj policiji.
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 15:20h

Vlasnik rožajske građevinske firme „Ton" Isljam Mujević u subotu je bespravno obrušio dio brda i potkopao kuću u izgradnji Sadika Mehovića i potporni zid magistralnog puta koji vodi ka Srbiji. Gusjeničarom i drugim građevinskim mašinama Mujević je oko dva sata „orao" zemlju, čupao drveće i izvaljivao betonske gromade naočigled policije koja nije reagovala. Njihovu intervenciju je zahtijevala Komunalna policija koja nije bila kadra da vlasnika „Тоfija" zaustavi u izvršenju krivičnog djela."Cijeli prizor je sa nevjericom posmatralo pola Rožaja. Mujević je vandalizam pravdao govoreći da nemam građevinsku dozvolu. Nijesam znao da treba od njega daje tražim, pošto sam je od nadležnih dobio kao i sve druge potrebne saglasnosti", rekao je Mehović, koji je „Vijestima" dao na uvid sva dokumenta potrebna za gradnju, kao i izvod iz katastra koji potvrđuje da se radovi izvode na njegovom zemljištu koje nema nikakvih tereta, ograničenja i zabrana.Prije nego što je uzeo pravdu u svoje ruke, Mujević je Mehovića prijavljivao lokalnoj i republičkoj građeninskoj inspekciji, te opštinskoj Komunalnoj policiji.

Prije nego što je uzeo pravdu u svoje ruke, Mujević je Mehovića prijavljivao lokalnoj i republičkoj građeninskoj inspekciji, te opštinskoj Komunalnoj policiji.

On tvrdi da mu je Isljamov brat Izet psovao majku i vrijeđao ga na očigled polcije.Mehović je zadovoljan reakcijom Komunalne policije, ali mu nije jasno zašto na njihov poziv nije intervenisla policija koja je posmatrala šta se dešava uz obrazloženje da ne mogu ništa da učine bez naloga tužioca."Po meni, policija ga je štitila da ga neko ne omete u vršenju krivičnog djela. Samtram da nijesu odradili svoj posao kako je trebalo. Uprkos uredno plaćenoj i pribavljenoj dokumentaciji ugrožena mi je i kuća koju gradim i baraka u kojoj živim, što znači i životi moje porodice", rekao je Mehović. On je dodao da Mujević nema nikavu građevinsku dozvolu da obavlja kopove na tom zemljištu, ali i da ima da nije smio da potkopa njegove i temelje magistralnog puta.Iz rožajske ispostave kažu da nijesu mogli reagovati jer nisu dobili pismeno rješenje Komunalne policije o asistenciji.

Isljam Mujević tvrdi da je brdo obrušio jer na tom mjestu treba da pravi javnu gradsku garažu za oko 150 parking mjesta.

Bonus video: