Djeca Orjenske ulice iz škole dolaze blatnjava i mokra

"Niko ništa ne preduzima, ponekad putari dođu i poravnaju šljunak, ali to nije dovoljno."
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 16:15h

Mještani Orjenske ulice u naselju Zlatica već nekoliko godina pokušavaju da riješe problem neasfaltirane ulice, do sada njihovi napori nisu urodili plodom. Najgore je kad padne kiša kažu mještani.

Napravi se velika lokva koja se teško prelazi automobilom, a pješice još teže. Sada kad ima više sunčanih dana, u dvorištima kuća u pomenutoj ulici sve je manje ljudi jer automobili koji prolaze kroz nju podignu prašinu, od koje nema odmora u hladovini.

Mještanin Orjenske ulice Lazar Braković navodi da je četiri godine ulica puna rupa.

"Niko ništa ne preduzima. Ponekad putari dođu i poravnaju šljunak, ali to nije dovoljno. Duž ulice je rađena kanalizacija i od tada su ostavljene rupe, kao da su zaboravili da je asfaltiraju", rekao je Braković i dodao da bez gas maske nema puta van kuća od prašine.

"Ovo je ruglo grada"

Lazarov komšija Darko Ivanović kaže da su se nadležnim institucijama žalili bezbroj puta, ali da su predstavnici Glavnog grada kao razlog nerješavanja problema navodili neregulisane imovinsko-pravne odnose.

"Plaćamo 80 centi za autobus a ne vozi nas do imanja, već moramo pješke da idemo makadamom do kraja ulice gdje gradski prevoz prolazi"

"Ovo je ruglo grada, nikako da dođu nadležne službe i da postave asfalt na ovih 200 metara ulice. Ne znam šta više da uradimo, hoće da nam zatvore put do imanja. Iz Glavnog grada pominju neke sporove sa pomjeranjem ograda što je čista glupost, valjda je svima u interesu da imaju put do kuće", istakao je Ivanović.

Mještanka Ljubica Prelević je navela da autobus više ne saobraća do mjesne crkve u pomenutom naselju, već samo do prve raskrsnice do koje ima asfalta.

"Plaćamo 80 centi za autobus a ne vozi nas do imanja, već moramo pješke da idemo makadamom do kraja ulice gdje gradski prevoz prolazi. Ovo je sramota, naselje je ovako blizu grada a niko se ne okreće. Hoće da prave trotoare koji nama ne trebaju, nama treba put do kuća", kaže Prelević i dodaje da bi dala dio imanja ako treba samo da se put riješi.

Djeca iz škole dolaze blatnjava i mokra

Majke djece koja pješke idu do obližnje škole kažu da se plaše za djecu kad ih pošalju u školu.

"Taksisti ne dolaze do nas jer neće da lome automobile"

"Ranije dok su bili kišni dani djeca su redovno dolazila prljava i blatnjava, jer kada su auta prolazila kroz lokvu zaprskivala bi ih, tako se kvasna odjeća sušila na njima i često su prehlađivala", rekla je Nadežda Prelević, mještanka Orjenske ulice.

Snežana Zečević koja živi u pomenutoj ulici kaže da se mještani zimi bore sa lokvama, a ljeti sa prašinom.

"Taksisti ne dolaze do nas jer neće da lome automobile. Zašto ekipa iz Opštine ne dođe i ne sazove sastanak mještana koji žive u ulici, pa da se zna ko se slaže a ko ne da se riješi problem puta. Kažu da neko koči asfaltiranje puta, a koga god pitamo od komšija svi su za to da se ulica izgradi", rekla je Zečević.

Imovinski odnosi koče izgradnju

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Glavnog grada je saopšteno da je za Orjensku ulicu urađen glavni projekat rekonstrukcije, dok je izvođenje radova planirano fazno.

"Izašli smo u susret zahtjevima mjesne zajednice tako da je kroz pomenutu ulicu izgrađena fekalna kanalizacija"

"Dužina saobraćajnice iznosi 1662 metra. Do sada su završene dvije faze, tj. rekonstruisan je dio trase od raskrsnice sa Ulicom Franca Rozmana u dužini od 800 metara. Zbog rješavanja imovinskih odnosa radovi na rekonstrukciji treće faze Orjenske ulice nisu se mogli izvoditi.

Izašli smo u susret zahtjevima mjesne zajednice tako da je kroz pomenutu ulicu izgrađena fekalna kanalizacija u dužini od 1200 metara", rekli su iz Agencije za izgradnju i dodali da je rješenje imovinsko-pravnih odnosa u nadležnosti Direkcije za imovinu.

Galerija

Bonus video: