Vlasnici zemljišta na Jazu i Mrčevom polju najavili proteste i blokadu puta

Vlasnici su nezadovoljni i zbog nespremnosti države da pojasni šta namajerava da uradi sa kompleksom zemljišta na tom prostoru.
67 pregleda 0 komentar(a)
Plaža Jaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
Plaža Jaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2011. 12:34h

Vlasnici poljoprivrednog zemljišta na Jazu i Mrčevom polju kod Budve, njih oko 600, najavilo je proteste i blokadu magistralnog puta, zbog i dalje neriješene uknjižbe na tom prostoru.

Iz nevladine organizacije (NVO) Jaz–Mrčevo polje saopštili su da su u četvrtak zakazali Skupštinu vlasnika zemljišta, kako bi se dogovorili u vezi daljih poteza, a nijesu isključeni ni protesti i blokade puta.

”Mi smo prošle godine, preko advokatske kancelarije Prelević, predali zahtjeve za izdavanje rješenja za uknjižbu prava vlasnika zemljišta na prostoru Jaza i Mrčevog polja, po osnovu pravosudnih poravnanja iz 1992. godine, ali još ništa nije učinjeno”, kazao je predsjednik Odbora za povraćaj imovine bivšim vlasnicima, Dragan Buzdovan.

Vlasnici zemljišta nezadovoljni su i zbog nespremnosti države da pojasni šta namajerava da uradi sa kompleksom zemljišta na tom prostoru.

Buzdovan je podsjetio da i pored naredbe Direkcije za nekretnine Crne Gore da se obavi uknjižba pravih vlasnika, to još nijesu učinili Ministarstva finansija i budvanski katastar.

"Na drugoj strani, fantomska državna firma Montepranco, na osnovu nepoznatih papira, uknjižila se na našu zemlju, pa ulaže žalbe kod suda i onemogućava nas, bez pravnog osnova, da završimo posao naše uknjižbe", rekao je Buzdovan.

On je dodao da su se predstavnici te NVO zbog aktuelne situacije obraćali predsjedniku Skupštine i Vlade, kao i svim poslaničkim klubovima, ali da od njih još nijesu dobili odgovor.

Bonus video: