Žabljak: Učenici OŠ "Dušan Obradović" organizovali humanitarnu akciju za Rosu Knežević

Volonteri su sa zadovoljstvom pristupili ovom poslu
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2018. 10:33h

Učenici OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka, članovi školske volonterske sekcije danas su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novca za Rosu Knežević kako bi se toj djevojci izvršila transplatacija bubrega.

Žabljačani su se dobro odazvali, kaže njihova mentorka, nastavnica engleskog jezika Aleksandra Karadžić i podsjeća da su učenici i ranije organizovali humanitarne akcije od kojih je decembarsko prikupljanje pomoći materijalno najugroženijim kategorijama stanovništva postala tradicionalna.

Volonteri su sa zadovoljstvom pristupili ovom poslu. Teodori Obradović iz šestog razreda ova aktivnost puno znači jer osjeća da „treba pomoći ljudima kojima život nije dao“ a Jovan Vojinović iz devetog kaže da „svi mi treba da učinimo malo što ljudima u nevolji znači puno“.

U kampanju prikupljanja sredstava za Rosu Knežević, čiji su roditelji iz ovog kraja, od kada je akcija počela Žabljačani se masovno odazivaju. Građani u velikom broju uplaćuju sredstva na žiro račun, zaposleni odvajaju od plata, srednjoškolci, njihovi profesori i sindikat SMŠ „17. septembar“ takođe. U pomoć Rosi nedavno su se uključili i narodni guslari iz lokalnog udruženja organizujući dobro posjećeno guslarsko veče.

Galerija

Bonus video: