Pred vaskršnje praznike: Jaja od 8 do 15 centi

Sličice i ukrasi mogli su se tako trgovati po cijeni od 50 do 70 centi, flomasteri za posebne crteže na jajima koštali su 50 centi.
0 komentar(a)
pijaca, Foto: Vesko Belojević
pijaca, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.04.2011. 17:35h

Na Zelenoj pijaci, pred vaskršnje praznike, jaja su juče prodavana od osam do 15 centi komad.

Prema riječima prodavaca veća trgovina se može očekivati danas i sjutra, jer mnogi praktikuju da kupuju jaja baš na Veliki petak.

Prodavci su imali bogatu ponudu raznih ukrasa za jaja. Sličice i ukrasi mogli su se tako trgovati po cijeni od 50 do 70 centi, flomasteri za posebne crteže na jajima koštali su 50 centi.

Velika je ponuda i raznobojnih farbi, a kesica košta od deset do 20 centi.

"I ove, kao ranijih godina, u ponudi imamo razne ukrase, boje, korpice i sve ono što je neophodno za dekoraciju uoči ovog velikog praznika. Interesovanje nije ogromno još uvijek, ali očekujemo da bude u ova dva dana. Naši građani su navikli da sve kupuju u pet do dvanaest, tako da najveću gužvu očekujemo u petak", kazala je jedna od prodavačica ukrasa na Zelenoj pijaci.

Prodavci na Zelenoj pijaci istakli su da je najprodavanija crvena boja, a razlog tome je, kako kažu, običaj i tradicija. Kupci se, takođe, interesuju i za lukovinu, koje juče nije bilo u ponudi.

Bonus video: