Opština Berane će pomoći obnovu nakon požara u zgradi "Morava"

Gradonačelnik Vuka Golubović je saopštio da je lokalna samouprava obezbijedila osnovne životne namirnice za porodice čiji su stanovi stradali
228 pregleda 0 komentar(a)
pozar, Foto: Rabrenović
pozar, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 20.04.2011. 13:10h

Beranska opština je obezbijedila hotelski smještaj za sve porodice kojima su izgorjeli stanovi u zgradi Morava, a pomoći će im u izgradnji novih stanova, rekao je predsjednik opštine Vuka Golubović.

U požaru, u zgradi u centru Berana, juče je izgorjelo sedam stanova u potkrovlju.

Golubović je, na sastanku sa predstavnicima porodica čiji su stanovi izgorjeli, kazao da je lokalna samouprava kontaktirala stručne službe radi utvrđivanja uzroka požara i najavio da će nakon toga biti procijenjenja šteta.

“Lokalna samouprava će po hitnom postupku izdati dozvole za izgradnju novih stambenih jedinica na istoj zgradi”, kazao je Golubović, saopšteno je iz Opštine.

On je kazao da će Opština finansirati grube radove na izgradnji svih sedam stanova, najavljujući da će tražiti pomoć donatora, Komisije za elementarne nepogode, Crvenog krsta Crne Gore i UNHCR.

Golubović je saopštio da je lokalna samouprava obezbijedila osnovne životne namirnice za porodice čiji su stanovi stradali.

Bonus video: