Najljepše pismo na takmičenju Pošte poslala Mia Jovanović

Ovogodišnja tema je bila:"Zamislite da ste drvo koje živi u šumi. Napišite pismo nekome kako biste mu objasnili zašto je važno sačuvati šume".
90 pregleda 0 komentar(a)
pošta Zabjelo, Foto: Zoran Đurić
pošta Zabjelo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.04.2011. 14:59h

Mia Jovanović, učenica Osnovne škole "Vuko Jovović" iz Danilovgrada, osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju za najljepše pismo na temu "Zamislite da ste drvo koje živi u šumi. Napišite pismo nekome kako biste mu objasnili zašto je važno sačuvati šume".

Takmičenje osmu godinu za redom organizuje Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta, a pobjednika je odlučila Komisija Ministarstva.

Veljko Vujović, učenik OŠ "Ivo Visin” iz Kotora osvojio je drugu, dok je treću nagradu osvojila Jelena Vojinović učenica OŠ "Pavle Rovinski" iz Podgorice.

Specijalna nagrada je pripala Nemanji Čuroviću, učeniku OŠ "Bogdan Kotlica" iz Boana.

Autori još šest posebno pohvaljenih radova od strane Komisije Ministarstva prosvjete i sporta su Milica Bojat OŠ "Ratko Žarić" iz Nikšića, Maša Mugoša OŠ "Maksim Gorki" iz Podgorice, Anđela Medojević OŠ "Radomir Rakočević" iz Mojkovca, Aleksandra Pajović OŠ "Dr Dragiša Ivanović" iz Podgorice, Dina Abazović OŠ "Mrkojevići" iz Bara i Andrija Ćosović OŠ "Oktoih" iz Podgorice.

9.oktobar- Svjetski dan pošte

Nagrade najboljima biće uručene na Svjetski dan pošte, devetog oktobra 2011. godine.

Najbolji rad, pismo Mie Jovanović, Pošta Crne Gore će prevesti na engleski jezik i proslijediti Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje mladih za najljepše pismo u 2011. godini.

"Nagrade za pobjednike ovogodišnjeg takmičenja obezbijedili su pokrovitelj takmičenja Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije koje je za prva tri nagrađena učenika obezbijedilo lap top računare, organizator Pošta Crne Gore i sponzori kompanija "Click computers" koja će pobjednici darivat štampač, a DOO "Panda" je za drugoplasiranog obezbijedilo digitalni fotoaparat", saopšteno je iz Službe za informisanje Pošte Crne Gore.

Bonus video: