Mladi URA: Studenti se udaljili od ideala boljeg i pravednijeg društva

Mladi, kao nosioci novih i naprednih ideja moraju raskrstiti sa nasljeđem prošlosti, sa onim što i danas ranjava crnogorsko društvo i ne dozvoljava mu da iskaže sav svoj potencijal, smatraju u Forumu mladih URA
50 pregleda 2 komentar(a)
Forum mladih URA, Mladi URA, Foto: GP URA
Forum mladih URA, Mladi URA, Foto: GP URA
Ažurirano: 04.04.2018. 14:50h

Mlade generacije većim aktivizmom i doprinosom moraju vratiti i oživjeti ideale boljeg i pravednijeg društva u kojem će svi građani živjeti dostojnim životom, kazali su iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA.

Oni su čestitali su danas crnogorskim studentima njihov dan koji se obilježava u sjećanje na pogibiju Žarka Marinovića sa Cetinja koji je na današnji dan 1936. godine bio žrtva sukoba tokom studentskih demostracija čiji je cilj bio borba za prava studenata i pružanje otpora represiji.

„Ovaj dan je prilika da se svi mladi i studenti u našoj zemlji podsjete na veliku Marinovićevu žrtvu koja je imala za cilj jednu plemenitu i antifašističku ideju. Ta ideja je ona na kojoj je sagrađena naša država, no od ideala za bolje i pravednije društvo dosta smo se odmakli. Mladi, kao nosioci novih i naprednih ideja moraju raskrstiti sa nasljeđem prošlosti, sa onim što i danas ranjava crnogorsko društvo i ne dozvoljava mu da iskaže sav svoj potencijal. Moramo se ujediniti u ideji za srećnije, ekonomski bogatije i demokratsko zrelije društvo kakva su izgradila sve razvijenije evropske države“, ističu iz Foruma mladih URA.

Zaključuju da je prvi korak ka navedenim idealima smjena vlasti kao osnov demokratije i kao objektivni sud o tome da je ista garnitura političara "imala trideset godina da napravi nešto, a porušila je gotovo sve".

Bonus video: