Psovke i junačko zalijetanje na sjednici sindikata!

"Ako gospoda mogu da izadju na paradu LGBT populacije mogu valjda i na protest sindikata", rekao je predsjednik sindikata kulture Blagota Eraković...
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 16:02h

Sedam dana ostavio je Sindikat Vladi za novi razgovor o Zakonu o radu koji favorizuje rad na određeno vrijeme.

Za slučaj da ostanu odbijeni, već počinju pripreme za protest pred Skupštinom za vrijeme poslaničke rasprave o tom propisu, javlja Televizija Vijesti.

"U roku od sedam dana tražimo započinjanje socijalnog dijaloga, a mi ulazimo u organizaciju protesta i pritisaka na Vladu i Parlament da se taj zakon povuče iz procedure", rekao je predsjednik Skupštine Saveza Sindikata danilo Popović.

Naša parada

Njegov poziv nije za radničke mase već samo dio članova Sindikata iz preduzeća i opštinskih povjereništava.

Pošto smatraju da ih je je Vlada nakon višemjesečnih pregovora zavrnula za rad na neodređeno, dio članova Skupštine Sindikata traži oštriji protest i poziv ambasadorima EU u Crnoj Gori.

"Ako gospoda mogu da izadju na paradu LGBT populacije mogu valjda i na protest sindikata", rekao je predsjednik sindikata kulture Blagota Eraković

"I na ovu našu paradu", dodao je Popović.

Ko je cvećka?

Sjednica Skupštine sindikata nije završena harmonično.

Predjednik nadzornog odbora Vuko Šćepanović stavio je na dnevni red kašnjenje zarada u radničkoj organizaciji i odsustvo plana prihod i rashoda za 2010. i 2011. godinu.

Kako su mu iz vrha Sindikata počitali da ni on nije cvećka, umalo je došlo do fizičkog obračuna. (pogledaj video)

Bonus video: