Pripejd broj do sada registrovalo 20 odsto korisnika T-mobile mreže

Registracija je obavezna za sve operatere u Crnoj Gori zbog usklađivanja sa numeracijom u međunarodnom saobraćaju, a predviđeni rok je 1. oktobar
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 10:36h

Obaveznoj registraciji pripejd korisnika, koja će trajati do 27. maja, do danas se odazvalo 20 odsto od ukupnog broja korisnika, a SIM kartice je zamijenilo njih 17,6 odsto u pripejdu i 16 u postpejdu, saopšteno je na konferenciji za medije iz Crnogorskog Telekoma.

Registracija je obavezna za sve operatere u Crnoj Gori zbog usklađivanja sa numeracijom u međunarodnom saobraćaju, a predviđeni rok je 1. oktobar.

Direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić istakao je da pomenute obaveze proizilaze iz činjenice da sa dobijanjem samostalnosti Crna Gora je dobila i posebni međunarodni mobilni i fiksni kod.

"Takođe, registracija pripejd korisnika proizilazi iz direktiva Evropske unije i Zakona o elektronskim komunikacijama koji je u potpunosti usaglašen sa direktivama. Po mojoj ocjeni dobro je što su se ove dvije obaveze stekle i što ih istovremeno treba i završiti", poručio je Sekulić koji je iskoristio priliku da zamijeni svoju karticu novom.

Direktor za korporativne poslove u Crnogorskom Telekomu Vladimir Beratović kazao je da ta kompanija ulaže velike napore da bi zadovoljila zakonom propisane rokove predvišene za pripejd registraciju, a istovremeno teži da izađe u susret korisnicima uz pojednostavljenje procedure. On je pozvao korisnike T-mobile mreže da registruju pripejd brojeve ili zamijene SIM kartice što ranije kako bi izbjegli veće gužve.

Jedna osoba može imati neograničen broj brojeva

Nakon 27. maja svi pripejd brojevi imaće registrovane vlasnike, a jedna osoba može imati neograničen broj pripejd brojeva na svoje ime.

Registracija se obavlja na jednostavan način, popunjavanjem već pripremljenog formulara, uz ličnu kartu ili pasoš, dok maloljetna lica treba da imaju neki identifikacioni dokument, poput zdravstvene knjižice.

Iz Crnogorskog telekoma kazali su da ukoliko građani nijesu u mogućnosti da se registruju i zamijene kartice to umjesto njih može uraditi neko drugi uz njihov identifikacioni dokument. Stare kartice biće vraćene njihovim korisnicima.

Pravilnik resornog ministarstva nalaže svim operaterima u Crnoj Gori obavezu registracije pripejd korisnika, a korisnici koji to ne učine u zakonski predviđenom roku, biće isključeni s mreže.

Parlaleno s pripejd registracijom, teče i obavezna zamjena SIM kartica za pripejd i postpejd korisnike mobilne telefonije i mobilnog interneta. Ova zamjena trajaće do 1. oktobra.

Bonus video: