Radi se na prekopanom fudbalskom terenu u Gusinju

Opština Plav, kancelarije “Karitasa” u Beranama i Zajednica građana iz Gusinja, ozvaničili su početak drenaže terena FK “Gusinje”, vrijednosti oko 39.000 eura.
837 pregleda 0 komentar(a)
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 11.04.2011. 17:57h

Mjesna zajednica „2. avgust“ taj posao pomoći će sa 18.000 eura u materijalu i građevinskim radovima.

Posao dobio "Miki-trans"

Programski službenik u kancelariji “Karitasa” Radule Bojović kazao je da je predviđeni rok za završetak radova trideset dana.

„Ovaj projekat su izabrali građani Gusinja na jednom od prethodnih zborova, a “Karitas” u njemu učestvuje sa 25.000 eura, Opština Plav sa14.000 i MZ Gusinje sa 18.000. Početak radova je malo kasnio zbog loših vremenskih uslova. Posao je povjeren firmi „Miki-trans“ iz Gusinja“, kazao je Bojović.

Gradilište je obišao i gradonačelnik Plava Skender Šarkinović sa saradnicima.

„Karitas kao investitor i Opština kao suinvestitor imenovaće predstavnike za nadzor radova, i vjerujem da će uz dobre vremenske prilike ovaj posao biti završen u roku. Drago mi je da će i drugi fudbalski teren pored terena FK „Jezero“ u Plavu imati urađenu drenažu, tako da će se na neki način bolje čuvati, a podloga za odigravanje utakmica biti kvalitetnija“, kazao je Šarkinović.

Cijevi se vade

Gradonačelnik Plava nedavno je na posljednoj sjednici Skupštine kazao da će tokom drenaže na stadionu u Gusinju, biti izvađene i kanalizacione cijevi sa terena, koje je u februaru postavio službenik u opštinskom Sekretarijatu za urbanizam i planiranje Tahir Đonbaljaj.

Šarkinović je tada rekao da Đonbaljaj nije imao nikakvu saglasnost opštinskih službi za izvođenje tih radova.

Đonbaljaj je 21. februara prokopao kanal u dužini od 70 metara i postavio fekalno-kanalizacione cijevi za kuću koja je izgrađena uz sami teren i na tribinama. Tada su intervenisali čelnici FK „Gusinje“ i slučaj prijavili policiji, koja je zabranila radove Đonbaljaju, i protiv njega podnijela prijavu.

Đonbaljaj se tada pravdao da je dozvolu dobio od sekretara Rifata Grude, a ovaj je protiv njega dan kasnije podnio tužbu zbog kompromitacije, i nanošenja duševnih bolova, i zatražio 10.000 eura odštete.

Hoće li biti reprize

Desetog marta ove godine propao je prvi, ali i jedini pokušaj opštinske Komunalne policije da se izvade cijevi sa fudbalskog terena u Gusinju.

Komunalni policajac Husnija Nikočević uz usmenu saglasnost gradonačelnika tada je došao do stadiona sa mehanizacijom zaduženom da izvadi cijevi.

Međutim, porodica Đonbaljaj tražila je pisani nalog, koji Nikočević nije imao. On je tada „Vijestima“ ispričao da nalog za vađenje cijevi nije dobio od svog pretpostavljenog, sekretara za inspekcijske poslove Ismeta Đonbaljaja, bližeg Tahirovog rođaka, te da je bio nemoćan da u djelo sprovede dogovor postignut u kabinetu predsjednika Opštine.

Sankcije za prekopani stadion ni nakon skoro dva mjeseca niko nije snosio, a za cio slučaj zainteresovao se i premijer Igor Lukšić. On je od gradonačelnika Skendera Šarkinovića zatražio izvještaj o aktivnostima opštinskih organa povodom slučaja, koji je u Plavu otvorio brojna pitanja, od nelegalne gradnje do nadležnosti sekretara, i uticaja pojedinih lokalnih funkcionera.

Bonus video: