KLAPE I PAPALADA

Donatorsko veče "Priče o moru" za djecu iz Bijele

Veče je održano kao dio programa predstojećeg jubilarnog 10. Festivala klapa u Muzeju grada Perasta
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2011. 15:22h

Kao dio programa predstojećeg jubilarnog 10. Festivala klapa je u Muzeju grada Perasta održano donatorsko veče klapa, plesa i bokeške kužine, pod nazivom "Priče o moru" za Dječiji dom u Bijeloj.

Predsjednica Društva prijatelja Dječjeg doma "Mladost" u Bijeloj, Mija Kovačević, zahvalila je učesnicima i gostima koji su na djelu pokazali humanost i dali svoj doprinos za bolje uslove u kojima će mališani živjeti.

"Za šest godina, koliko Fondacija postoji, za Dječji dom u Bijeloj je prikupljeno 700 hiljada eura, a večeras posebno zahvaljujem klapama i organizatoru Festivala, kao i svima koji su donirali sredstva", kazala je Kovačevićeva.

Djeca žrtve

Ona je navela da je prije šest godina objekat bio u veoma lošem stanju, pa je na odjeljenju za bebe, čak prokišnjavao i plafon.

Nakon prikupljanja sredstava, koja su upotrebljena za oblaganje glavnog objekta novom fasadom, Društvo prijatelja Dječjeg doma "Mladost" u Bijeloj (Friends of Bijela) će obezbijediti novac i za rekonstrukciju krova ove ustanove površine 5.000 kvadrata

Povodom afere u ovoj ustanovi, Kovačevićeva je kazala da su, kako se god istraga završila, djeca ispala žrtve.

"To je nedopustivo i zato su ovakve večeri podstrek da i pored svega nastavimo dalje", poručila je Kovačevićeva.

Podrška klapa

U ime organizatora "Festivala klapa-Perast 2011", Marina Brainović je rekla da joj pričinjava posebnu čast što u peraškoj palati Bujovića ima priliku da pozdravi učesnike donatorske večeri i najavila odvijanje programa "Priče o moru" i u ostalim gradovima Crne Gore.

Veče ispunjeno klapskom pjesmom i stihovima iz slavne peraške prošlosti vodio je novinar Dušan Davidović.

Stihove su čitali kotorski gimnazijalci Jovana Gojković i Ilija Maslovar, a uz "Bisernice Boke", "Bokeljske mornare", "Kastel Nuovo", nastupila je i nova klapa "Boka Nostra", kao sastav "Škuribanda".

Na kraju je, po klapskom običaju, pripremljena i bogata "papalada" od peraških i ostalih bokeških specijaliteta.

Galerija

Preporučujemo za Vas