Sve spremno za uklanjanje deponije u bjelopoljskoj naselju Ploče

Potrebno je dosta sredstava, jer tu godinama postoji deponija i to mjesto predstavlja potencijalni izvor zaraze za stanovnike naselja
0 komentar(a)
plocce_1, Foto: B.ČOKOVIĆ
plocce_1, Foto: B.ČOKOVIĆ
Ažurirano: 08.04.2011. 17:27h

Bjelopoljska lokalna uprava odlučila je da riješi problem divlje deponije u Ulici Šukrije Međedovića, u naselju Ploče, u centru grada.

Navodeći da duže vremena pored Zavičajnog muzeja postoji smetlište, potpredsjednik Opštine Radovan Obradović kazao je da je mehanizacija preduzeća “16. novembar“ počela radove na obezbjeđenju prilaza deponiji.

“Potrebno je da se urade potporni zidovi i napravi prolaz kako bi vozila Komunalnog preduzeća i izvođača radova mogli da odvoze ogromne količine smeća sa deponije. Očekujemo da će se problem riješiti i kanalisanjem otpadnih voda u dužini od oko 70 metara i smetlište očistiti i prekriti zemljom. Potrebno je dosta sredstava, jer tu godinama postoji deponija i to mjesto predstavlja potencijalni izvor zaraze za stanovnike naselja. Time će se omogućiti da na ovom prostoru dobijemo zelenu površinu sa parkom", kazao je Obradović.

On je pohvalio angažovanost NVO "Euromost", koja je u okviru akcije "Stop divljim deponijama" inicirala projekat.

"Čim se steknu uslovi da se priđe deponiji počeće odvoženje smeća. Vodićemo računa da se strogo zabrani odlaganje otpada na ovom lokalitetu i očekujemo da će stanovnici ovog naselja ubuduće imati čistu sredinu i vazduh", kazao je koordinator u „Euromostu“ Almer Mekić.

Bonus video: