Komunalni policajci naplaćuju kazne i kada pogriješe

"Pauk“ podigao automobil, iako na tom mjestu, prema riječima Ane Perazić, nije postavljen znak zabranjenog parkiranja.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2011. 15:46h

Inspektori Komunalne policije podigli su automobil „opel omega“ profesorici violine Ani Perazić u Moskovskoj ulici ispred zgrade RTV Crne Gore i odvezli ga na parking SC „Morača“.

Perazić je kazala da je „pauk“ podigao automobil, iako na tom mjestu, prema njenim riječima, nije postavljen znak zabranjenog parkiranja.

Perazić je napomenula da je automobil “opel omega” bio parkiran na 15 metara od skretanja prema kafe baru “And one”.

"Automobil parkiram stalno na tom mjestu. Dešavalo se ranije, par puta, da “pauk” pokupi moje auto, i da službenici Komunalne policije, u kancelariji kod Sportskog centra, priznaju da su pogriješili i da vrate automobil uz uslov da uplatim na njihov žiro-račun 20 eura zbog podizanja vozila" rekla je Perazić.

Ona je napomenula da je u zapisniku navedeno da je razlog intervencije inspektora Komunalne policije to što je automobil „opel omega“ parkiran suprotno „Zakonu o bezbjednosti sabraćaja na putevima do neisprekidane linije manje od tri metra“.

Perazić je kazala da na tom mjestu nema neisprekidane linije kao i da se to jasno vidi na fotografiji koju su snimili komunalani inspektori.

"Nije mi jasno čiji zakon štite inspektori Komunlane policije. Ispred i iza mojeg vozila bili su parkirani automobili, i to se vidi na fotografiji.

Neka postave saobraćajni znak da je zabranjeno parkiranje.

To sam kazala i inspektorima. Međutim, i kada pogriješe, komunalni policajci, ipak, naplate 20 eura. Dobila sam rješenje da platim 20 eura, odbila sam da potpišem zapisnik i kaznu ovog puta neću platiti" rekla je Perazić.

Vojvodić: Uplata ili sud

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić saopštio je da je Perazić napravila prekršaj i naglasio da se na tom mjestu ne može postaviti saobraćajni znak o zabrani parkiranja, jer se radi o kolovoznoj traci.

"Parkiranje u kolovoznoj traci nije dozvoljeno. Perazić ima pravo da se žali. Ispunila je papire i ne mora da plati dok se ne donese sudska presuda.

Rok za uplatu je osam dana, kao i pravo žalbe, a ukoliko u tom periodu ne uplati navedeni iznos pokrenuće se sudski proces" rekao je Vojvodić.

Bonus video: