Lukšić obećao skori završetak puta Ždrebaonik - Ostrog

Vlada će, rekao je premijer, nastojati da se koncentriše na ono što su važni projekti strateškog karaktera za razvoj Danilovgrada
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 18:00h

Predsjednik Vlade Igor Lukšić kazao je, tokom radne posjete Danilovgradu, da će nastojati da ove godine bude izvjestan skori završetak puta Ždrebaonik - Ostrog.

Lukšić je rekao da je za narednu fazu novac obezbijeđen, i da se početak radova očekuje uskoro.

“Nakon što, nadam se uspješno i uskoro, Opština riješi preostala pitanja koja se tiču imovinsko-pravnih odnosa u cilju obezbjeđivanja buduće trase, krenućemo i sa tim radovima, kazao je premijer.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Branimirom Đuranovićem sa saradnicima, obilaska radova koji se izvode na Bulevaru Euro petrol pumpa - Bralenovica, posjete preduzeću “Garmin” i sastanka sa danilovgradskim privrednicima, Lukšić je kazao da “iz Danilovgrada nosi ohrabrujuće utiske”.

“Bez obzira na posljedice krize, prije svega na javne finansije Danilovgrada, možemo govoriti o određenom oporavku i kontinuitetu interesovanja nastanka malih i srednjih preduzeća. Imao sam danas prilike da u okviru programa boravim u jednom takvom preduzeću koje, čini mi se, kombinuje u sebi sve ono što bi trebalo da budu karakteristike budućeg ekonomskog razvoja Crne Gore".

"Siguran sam da na području ove opštine ima još dosta preduzeća koja su sličnog karaktera i koja je trebalo posjetiti, a sve zahvaljujući okolnosti da smo u nekoliko prethodnih godina Danilovgrad pozicionirali. Bolje reći, lokalna uprava Danilovgrada uspjela je da se pozicionira kao opština koja je vrlo naklonjena poslodavcima, kroz eliminaciju biznis barijera”, rekao je Lukšić.

On je dodao da je to omogućilo da je “danas u Danilovgradu stopa nezaposlenosti niža od prosjeka u državi i istovremeno obezbijedilo da stanovništvo Danilovgrada u novim projektima nalazi posao”.

Vlada će, rekao je premijer, nastaviti da podržava Danilovgrad realizacijom velikih infrastrukturnih projekata “koji će strateški da pomognu ovakvoj jednoj viziji razvoja grada i to kroz nastavak realizacije investicije bulevara i kroz rješavanje sistema otpadnih voda”.

“Nastavićemo da se koncentrišemo na ono što su važni projekti strateškog karaktera za razvoj Danilovgrada”, kazao je Lukšić.

Premijer je dodao da će “Opština u budućem periodu preduzimati aktivnosti da niz nekih drugih projekata podstiče kako bi se nastavio ovaj trend koji je u prethodnih nekoliko godina uspostavljen”.

Opština Danilovgrad će, kazao je gradonačelnik Đuranović, i dalje stvarati dobre uslove za one koji se bave biznisom i nastaviće sa uklanjanjem biznis barijera”.

Galerija

Bonus video: