7. aprila počinje SMS naplata parkinga i preko Morače

Stanari mogu kupiti mjesečne karte. Pravo na povlašćenu mjesečnu kartu, izdaje se isključivo za jedno vozilo u vlasništvu podnosioca zahtjeva za zonu u kojoj živi
0 komentar(a)
Parking, Foto: Luka Zekovic
Parking, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 04.04.2011. 18:58h

Na uvedenim parking zonama u dijelu grada preko Morače, od četvrtka 7. aprila građani će moći da parkiraju vozila slanjem SMS-a ili kupovinom parking karte.

Kao i u užem gradskom jezgru, parking mjesta preko Morače podijeljena su u tri zone.

"Prvoj zoni pripadaju parking mjesta u Moskovskoj ulici. Druga zona obuhvata mjesta u ulicama Svetozara Markovića, Vasa Raičkovića, Ivana Vujoševića, Milana Popovića i na bulevaru svetog Petra Cetinjskog.

Parking mjesta u ulicama Serdara Jola Piletića i Ivana Milutinovića pripadaju trećoj zoni. Parkiranje u prvoj zoni ograničeno je na 60 minuta, u drugoj na 120, a u trećoj na 180 minuta. Zavisno od zone parkiranja, cijena parkinga po satu iznosiće od 40 do 60 centi, svakim danom osim nedjelje od sedam do 24 časa", saopšteno je iz PG biroa.

Stanari zona, kako se navodi, imaju mogućnost kupovine mjesečnih povlašćenih parking karata po cijeni od deset eura za prvu zonu, osam za drugu i sedam eura za treću zonu.

Pravo na povlašćenu mjesečnu kartu, izdaje se isključivo za jedno vozilo u vlasništvu podnosioca zahtjeva za zonu u kojoj živi.

"Pravna lica i preduzetnici čije se sjedište nalazi u zoniranom području imaju pravo na maksimalno tri povlašćene parking karte. Cijena mjesečne karte za pravna lica i preduzetnike iznosi 30 eura za prvu zonu, 25 za drugu i 20 za treću zonu.

Parking karte mogu se kupiti na svim prodajnim objektima Parking servisa (parkirališta i garaže) koji imaju istaknuto obavještenje o prodaji. Na karti treba obilježiti godinu, mjesec i dan u kojem se koristi parking mjesto, te sat i minut u kome je parkiranje započeto. Kartu staviti ispod vjetrobranskog stakla tako da obilježeni podaci budu uočljivi.

Plaćanje putem SMS-a istovjetno je kao i u centralnom dijelu grada. Na postavljenim tablama ispisani su uputi i brojevi na koje korisnici šalju poruke", saopšteno je iz PG biroa.

Upozorenje porukom

Po slanju ispravne poruke korisnik dobija obavještenje o uspješno izvršenoj uplati putem SMS-a u kojoj se nalazi posebno generisani broj karte za unijetu registarsku oznaku vozila, zonu, kao i vrijeme do kada uplaćeni parking važi.

Ta poruka služi kao zvanična potvrda da je uspješno plaćeno parkiranje za naznačeno vozilo i naznačeni period.

Nekoliko minuta prije isteka uplaćenog vremena korisnik će porukom biti upozoren da ističe vrijeme parkiranja za unijeti registarski broj i zonu, kako bi mogao produžiti parking ili blagovremeno ukloniti vozilo.

Bonus video: