Barski vodovod: Ne kažu ko će biti direktor, ali znaju da je iz SDP-a

Dok traje spor sa Lukom Bar oko naplate računa za vodu, odlazeći direktor Gojko Šušter odbacuje odgovornost za problem.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 17:02h

Očigledno je da je JP Vodovod i kanalizacija kolateralna šteta neriješenih međusobnih ekonomskih odnosa AD Luka Bar i AD Kontejnerski terminal i generalni tereti. Bilo je intervencija da popustimo, zvonili su telefoni i iz Podgorice, ali mi smo već obavijestili nadležne da Vodovod ne može snositi bilo kakvu odgovornost ako eventualno bude neželjenih posljedica što luka nema vode”, rekao je novinarima direktor Vodovoda Gojko Šušter.

On je naglasio da je Luka u sporu oko neplaćanja potrošene vode i dalje nekooperativna, te da ne poštuje ni preuzete obaveze sa sastanka koji je tim povodom nedavno održan kod gradonačelnika Bara Žarka Pavićevića, koji je član lučkog borda.

Kao znak dobre volje, kaže Šušter, Vodovod je Luci obračunao „ranije konstatovanu i evidentnu potrošnju vode za januar i februar na nivou prosječne mjesečne potrošnje u 2010, što je naš ustupak vrijedan 9.000 eura“.

Upravna zgrada se priključila na tehničku vodu

“Takođe smo prošlog petka pustili Luci vodu pod uslovom da najkasnije do ovog utorka potpišu sudsko poravnanje dugova dogovoreno i potpisima ovjereno na sastanku kod gradonačelnika, što nijesu uradili. O svemu ćemo upoznati naš upravni odbor, najvjerovatnije ćemo tražiti da im se ne dozvoli vodosnabdijevanje dok se ne potpiše sudsko poravnanje”, kazao je Šušter.

On je dodao da je Vodovod od 24. februara, kad je Luka isključena sa vodovodne mreže, obezbjeđivao vodu za Jugopetrol, „Nimont“ i Barsku plovidbu, koji rade unutar Luke, te da je, u međuvremenu, na zahtjev hotela „Sidro“ koji posluje kao doo unutar Luke, hotel samostalno priključen na gradsku mrežu sa novim vodomjerom.

Luka je, tvrdi Šušter, svoju upravnu zgradu priključila na internu mrežu sa tehničkom vodom.

“Sjeli smo svi za sto kod gradonačelnika 21. marta i potpisima ovjerili zaključak da Luka izmiri nesporni dug u 24 rate, uz redovno plaćanje mjesečne potrošnje. Dva dana kasnije, striktno poštujući te zaključke, ispostavili smo Luci predlog prinudnog poravnanja od 264.176 eura, sa dospijećem prve rate 30. marta, a posljednje 28. februara 2013. Kako je tada njihov direktor bio u inostranstvu, sačekali smo ga da se vrati i potpiše, no, umjesto potpisa, obaviješteni smo da Luka poravnanje uslovljava time da ona ovjerava račune za buduću potrošnju, a oni mogu samo da konstatuju stanje na vodomjeru. Ne mogu da shvatim da menadžment Luke ne shvata ozbiljnost situacije”, kazao je Šušter.

Nasljednik iz SDP-a

Izuzev što je potvrdio da će novi direktor sigurno biti iz SDP-a, Šušter na pitanje “Vijesti“ o svom nasljedniku nije želio ništa više da komentariše .

“Ovo preduzeće je jedno od najstabilnijih u državi u svim aspektima. Imamo sjajan kadar, solidno finansijski poslujemo, redovne su isplate zarada, doprinosa, poreza i koncesija. U teškim uslovima, do unazad pet godina, bez iole investicija u sistem sa 460 kilometara cijevi, uspješno smo snabdijevali Bar kvalitetnom vodom za piće”, predstavio je Šušter stanje u firmi koju vodi u tri mandata.

Bonus video: