U bjelopoljskom Domu zdravlja 27 radnika tehnološki višak

Pravne službe Doma zdravlja i Opštine u najkraćem roku sačiniće odredbe sporazuma o prelaznom, privremenom finansiranju rada i angažovanju medicinskih tehničara u ambulantama.
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2011. 15:59h

U bjelopoljskom Domu zdravlja, najavio je direktor dr Rasim Agić, 27 zaposlenih je tehnološki višak, a među njima i četiri medicinska tehničara koja rade u ambulantama u selima Sušica, Godijevo, Crhalj i Goduša.

Agić je rekao da su Dom zdravlja i Ministarstvo zdravlja saglasni da se pitanje funkcionisanja ambulanti i rješavanje tehnološkog viška četiri medicinska tehničara riješi.

Kazao je da bi Dom zdravlja i Opština trebalo da potpišu sporazum na određeni period, jednu ili više godina, kojim bi Opština finansirala plate i ostala primanja i doprinose po zakonu o radu i granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvenu i socijalnu djelatnost za ta četiri tehničara, angažovana za rad četiri sata dnevno, odnosno 20 sedmično.

“Ti radnici bi imali radni odnos u Domu zdravlja, u skladu sa sporazumom potpisanim sa Opštinom, isključivo za vrijeme dok bude važio, odnosno dok lokalna uprava bude finansirala troškove plata i ostalih primanja”, kazao je Agić.

Dodao je da bi Dom zdravlja raskinuo angažman četiri tehničara koja su bila zaposlena na neodređeno vrijeme isplatom otpremnine od 4.000 eura.

“Nastojaćemo da nađemo rješenje i za tri medicinske sestre, dok za ostalih 20 to nijesmo u mogućnosti”, dodao je Agić.

Pravne službe Doma zdravlja i Opštine u najkraćem roku sačiniće odredbe sporazuma o prelaznom, privremenom finansiranju rada i angažovanju medicinskih tehničara u ambulantama.

Potpredsjednik Opštine Radovan Obradović potvrdio je da će uskoro biti potpisan sporazum o angažovanju četiri tehničara.

Bonus video: