Đonbaljaj će narednih dana izvaditi cijevi koje je postavio na stadion

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović je kazao da će tokom radova na rekonstrukciji terena cijevi biti izvađene
76 pregleda 0 komentar(a)
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 25.03.2011. 18:27h

Na sjednici opštine Plav dr Elvis Omeragić (SDP) tražio je od gradonačelnika Skendera Šarkinovića da mu odgovori, šta je urađeno za problem prokopavanja terena FK "Gusinje" i postavljanja cijevi za fekalnu kanalizaciju od strane Tahira Đonbaljaja, sa objektima koji su izgrađeni na tribinama, te odgovor na pitanje čije pomenuto zemljište.

Šarkinović je kazao da će se tokom radova na rekonstrukciji terena cijevi izvaditi i da je uputio pismo Građevinskom fakultetu u Podgorici, koje će poslati eksperte radi provjere statičnosti terena na kojem je stadion.

"Upravo me danas čekaju da potpišem ugovor sa Karitsom vezano za rekonstrukciju terena na stadionu FK "Gusinje". Opština je vlasnik terena, a da je na korišćenje data klubu. Izvođač pomenutih radova nije imao saglasnot za to od opštine Plav i vjerujem da će se to riješiti na najbolji način", rekao je Šarkinović.

Gradonačelnik Plava je dodao da će kroz radove drenaže terena i potpune rekonsrukcije doći do uklanjanja svih cijevi sa terena i da će se inženjeri iz opštine pozabaviti problemom rješavanja kanalizacije svih onih koji žive na stadionu.

"Problem oko građevinskih objekata su vidiljivi i u tom prvacu sam ja prije više od mjesec dana, prije ovog problema, uputio pismo Građevinskom fakultetu iz Podgorice i zatražio pomoć od tima eksperata, koji će ispitati statiku tribina i podignutih objekata, jer postoji sumnja da sve to nije dobro izvedeno", kazao je Šarkinović.

Izvor blizak "Vijestima" saopštio je da će Đonbaljaj narednih dana izvaditi cijevi koje je predhodno postavio.

Bonus video: