U lokalima u Pljevljima fajront u 22

Kao razlog navedeno je da se brojni lokali ne pridržavaju propisanog radnog vremena
0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.03.2011. 18:34h

Odbornici skupštinske većine u pljevaljskom parlamentu podnijeli su Skupštini opštine predlog o skraćenju radnog vremena ugostiteljskim objektima.

Izmjenama i dopunama odluke o radnom vremenu predviđeno je skraćenje radnog vremena sa sadašnjih 23 na 22 sata. U obrazloženju doluke navedeno je da se izmjena odluke odnosi na skraćenje radnog vremena u ugostiteljskim objetkima koji se nalaze u sklopu stambenih zgrada.

Predlagači navode da je razloga za skraćenje radnog vremena mnogo, a jedan od njih je što je neobezbijeđena zaštita od buke u lokalima, u skladu sa zakonskim normama.

Kao razlog navedeno je da se brojni lokali ne pridržavaju propisanog radnog vremena.

"Usaglašavanje radnog vremena u ovim objektima sa standardima uspostavljenim u državama i sredinama u okruženju”, navode predlagači Odluke.

Više vlasnika lokala koje su "Vijesti" kontaktirale pristali su na razgovor samo pod uslovom da im se ime ne pominje u novinama. Svi kažu da će, ako se usvoji, to imati značajne posljedice na njihov rad, jer će značajno umanjiti njihove prihode.

"Naše lokale treba posmatrati kao i druga preduzeća. Zamislite samo ako bi kojim slučajem skratili radno vrijeme Rudniku ili nekom drugom preduzeću, koliko bi to imalo posljedica na njihov rad. Predloženo rješenje je neprihvatljivo za nas i apelujem na odbornike da ne usvoje ovaj predlog", rekao je jedan od vlasnika.

Bonus video: