Omladinska mapa Podgorice

Brošura je uvod u internet mapu koja će na interesantan način omogućiti mladim ljudima da znaju više o sadržajima u svom gradu.
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 17:26h

Brošura Omladinske mape Podgorice iz ugla mladih, koju su pripremili učenici triju srednjih škola prezentovana je u KIC-u „Budo Tomović”.

Brošura je uvod u internet mapu koja će na interesantan način omogućiti mladim ljudima da znaju više o sadržajima u svom gradu.

Govoreći o brošuri gimnazijalci su istakli da su za mjesec i po obišli 40 servisa edukativno-zabavnog karaktera u užem i širem dijelu grada s ciljem da što uvjerljivije predstave interesantne servise za mlade i time ih motivišu da za sebe pronađu interesantne sadržaje koje im nudi Glavni grad.

O svakom servisu u brošuri postoje najvažnije informacije s fotografijom.

Naglašeno je da mapirani servisi nijesu predstavljeni u brošuri u cilju njihovog favorizovanja, već zato što su ih mladi prepoznali kao atraktivne, dostupne i aktuelne.

Pet srednjih škola u projektu "Omladinska mapa"

U početku je projekat Mape okupljao učenike pet srednjih škola, ali najveći doprinos su dali učenici Gimnazije “Slobodan Škerović”, Ekonomske “Mirko Vešović” i Trgovinsko-ugostiteljske škole „Sergije Stanić”.

"Učenici, njih 15, za mjesec i po su obišli servise za koje su sami procijenili da imaju interesantan zabavno-edukativni karakter. Mjesta koja su mapirali nude sadržaje koji mladima pružaju određene sadržaje bilo zabavnog ili edukativnog karaktera", rekla je koordinatorka programa informisanja mladih Dragana Papić.

Papićeva je dodala da je brošura podijeljena u četiri kategorije: kulturu, obrazovanje i informisanje, sport i zabavu.

Kako je brošura uvod za sajt, za koji je najavljeno da će uskoro biti gotov i postavljen na portalima za mlade, bilo je riječi i o tehničkim karakteristikama sajta.

Akcenat je na socijalizaciji mladih koji će nakon postavljanja sajta sami odlučivati koliko će se sajt širiti.

Na sajtu će tačkicama biti predstavljeni mapirani objekti, a jedan klik na mapirani objekat biće dovoljan da pruži osnovne informacije o traženom servisu.

Jednim klikom do željene informacije

"Na sajtu jednim klikom možete saznati lokaciju na kojoj se nalazi objekat koji vam je interesantan. Korisnici će sami graditi sajt i u zavisnosti od interesovanja koje pokažu, sajt će se širiti i na ostale interesantne tačke u Glavnom gradu. Korisnik će imati mogućnost da na sajtu napravi svoj nalog i tako direktno učestvuje u kreiranju pomenutog", rekao je Nikola Kalezić iz "Bilt studija" koji je uradio dizajn brošure, a sada radi na dizajnu sajta

Projekat je finansiran od strane Italijanske kooperacije kroz dvogodišnji program "Društveno osnaživanje mladih" koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije IOM u saradnji s Kancelarijom za mlade.

Galerija

Bonus video: