U Andrijevici stanove dobilo 9 porodica

Dobitnici stanova, radnici u državnim i organima lokalne uprave, platiće 600 eura po kvadratu
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 16:27h

Ključevi od stanova u novoizgrađenoj stambenoj zgradi u centru Andrijevice svečano su uručeni.

Projekat je realizovao Fond za solidarno – stambenu izgradnju, u saradnji sa lokalnom upravom, a u okviru akcije “Pet hiljada stanova u Crnoj Gori”.

Kako je na svečanosti rečeno, zgrada sadrži devet stambenih jedinica i pet poslovnih prostora ukupne vrijednosti 300.000 eura.

Dobitnici stanova, radnici u državnim i organima lokalne uprave, platiće 600 eura po kvadratu.

Radove je u roku izvelo preduzeće “MD Momo”, a za zgradu je plac obezbijedila Opština Andrijevica koja je oslobodila plaćanja za sve ostale prateće dokumentacije.

Ključeve je uručio gradonačelnik Opštine Andrijevica Veselin Bakić. On je podsjetio da je poslije petnaest godina u toj opštini sagrađen neki stambeni objekat.

"Kandidovali smo još nekoliko projekata kojima je bila planirana izgradnja još jedne stambene zgarde i nadogradnje potkrovlja na dvije postojeće, ali se ispostavilo da se trenutno može graditi samo ova zgrada", rekao je Bakić.

Predstavnik borda u Fondu za solidarno-stambenu izgradnju Danilo Popović, rekao je da je doprinos Opštine neprocjenjiv kada je u pitanju realizacija projekta “koji će biti nastavljen”.

“Da je izostala podrška lokalne uprave stanovi bi bili znatno skuplji”, rekao je Popović.

Izvršni direktor Fonda Boris Mihajlović objasnio je da je cijena od 600 eura po kvadratu takoreći građevinska.

“Zgrada je završena krajem prošle godine, ali se zbog čekanja operativnosti sredstava od Evropske investicione banke na useljenje moralo čekati do sada”, rekao je Mihajlović.

Bonus video: