U OŠ "Savo Pejanović" otvorena stimulativna soba

U školi ima 11 učenika sa posebnim potrebama, te prema riječima direktorice Darinke Adžić , škola je prepoznatljiva po dugogodišnjem iskustvu inkluzivnog obrazovanja.
0 komentar(a)
stimulativna soba, Foto: Luka Zeković
stimulativna soba, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2011. 11:39h

U Osnovnoj školi „Savo Pejanović” otvorena je stimulativna soba u okviru Unicefove kampanje „Govorimo o mogućnostima”, a zahvaljujući donaciji od deset hiljada eura Podgoričke banke Sosijete ženeral grup.

Sobe ovakvog tipa su namijenjena djeci sa smetnjama u razvoju i poboljšanju uslova za njihov boravak u školi.

U OŠ “Savo Pejanović” ima 11 učenika sa posebnim potrebama, te prema riječima direktorice Darinke Adžić , škola je prepoznatljiva po dugogodišnjem iskustvu inkluzivnog obrazovanja.

"Svih ovih godina, uz nesebično zalaganje zaposlenih, učenika i roditelja i veliku podršku Ministarstva prosvjete, UNICEF-a, lokalne zajednice i Zavoda za školstvo postigli smo da rad sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama u našoj školi bude dobar primjer i drugima", rekla je Adžić.

Adžić je dodala da će stimulativna soba učiniti ambijent prijatnijim djeci sa posebnim potrebama kroz druženje sa ostalom djecom.

Prva ovakva soba je otvorena u OŠ „Štampar Makarije”, a u planu je da u narednom periodu budu otvorene još u OŠ “Radojica Perović”, „Vladimir Nazor” i „ 21. maj”.

Bonus video: