Tužilaštvo: Ljekari nijesu ništa krili u slučaju Kuljača

Profesor Dušan Dunjić je, u vještačenju, ocijenio da Kuljača svaki dan može da doživi moždani ili srčani udar.
0 komentar(a)
kuljaca hapsenje, Foto: Vesko Belojević
kuljaca hapsenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.03.2011. 08:53h

Tužioci su u svojstvu građana ispitali nekoliko ljekara Kliničkog centra, koji su dali mišljenje o zdravstvenom stanju gradonačelnika Budve, a potom utvrdili da niko od njih nije skrivao medicinska dokumenta o tome da li okrivljeni iz afere Zavala mora da bude na kućnom ili bolničkom liječenju.

“Vijesti” saznaju da su ljekari KC-a, koji su konzilijarno dali mišljenje o neurološkom i kardiološkom stanju okrivljenog Kuljače, pojasnili tužiocima da je potpuno ispoštovana procedura oko dostave medicinske dokumentacije.

Tužioci nijesu našli elemente za pokretanje bilo kakve istrage protiv ljekara, a kako je rečeno “Vijestima”, dokumentacija s mišljenjem stručnjaka prije nekoliko dana dostavljena je vijeću Višeg suda, kada je traženo produženje pritvora za Kuljaču.

Mišljenje u fioci

Osmočlani kolegijum specijalista Klinike za neurologiju krajem februara u svom mišljenju predložio je da se Kuljača liječi u hospitalnim ili kućnim uslovima, zbog povećanog rizika od novih neuroloških problema.

“Imajući u vidu brojne faktore rizika (oscilirajuća hipertenzija, pušenje, hiperlipidemija, stres, hipotireozu) postoji povećan rizik od novih vaskularnih događaja, predlažemo da dalje praćenje i tretman pacijenta bude u hospitalnim ili kućnim uslovima”, piše u izvještaju stručnog kolegijuma Klinike za neurologiju.

Advokatski tim i Kuljačina porodica ovo mišljenje ljekara dobili su tek nakon petnaest dana, a potom su krenule sumnje da je taj važan papir, navodno, danima skrivan u fioci direktorice Klinike za neurologiju dr Mirjane Čukić.

Takve sumnje su potkrijepljene i izjavom direktorice Klinike za kardiologiju dr Božidarke Knežević, koja je 10. marta saopštila da je sa zakašnjenjem od 15 dana dobila ovo mišljenje kolega sa neurologije.

“Profesor Dušan Dunjić je, u vještačenju, ocijenio da Kuljača svaki dan može da doživi moždani ili srčani udar. On kaže da dalje zadržavanje Kuljače u zatvorenom prostoru može teže ugroziti njegovo zdravstveno stanje”, kazao je tada Kuljačin advokat Borivoje Borović.

Kuljača je sa grupom sugrađana optužen za korupciju u slučaju Zavala i nalazi se u pritvoru.

Bonus video: