Akcija policije i osnovaca u Plavu

Učenici su iskazali veliko interesovanje za akciju i nadaju se da će ih biti još, da će tako uticati i na vozače.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2011. 17:23h

Nakon što su u osnovnim školama organizovali predavanje o posljedicama konzumiranja droge, alkohola, duvanskih proizvoda i igara na sreću, Ispostava policije Plav je u sva tri mjesna centra Plavu, Gusinju i Murini organizovala akciju pojačane kontrole saobraćaja pod sloganom „Vozači usporite - djeca nemaju kočnice“.

U akciji su, osim saobraćajnih policajaca, učestvovali učenici devetog razreda.

Pomoćnik rukovodioca za bezbjednost saobraćaja Ispostave policije Plav Sava Jokić kazao je da akcija ima za cilj edukaciju učenika i smanjenje saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju djeca.

„U akciji su učestvovali učenici osnovnih škola „Hajro Šahmanović“ iz Plava, „Džafer Nikočević“ iz Gusinja i „Petar Dedović“ iz Murine, kojima smo podijeli majice sa tim sloganom.

Kontrolisali smo učesnike u saobraćaju i đaci su vozačima prilazili zajedno s policajcem i postavljali sva pitanja koja su ih interesovala vezano za saobraćaj, dok su vozači korektno odgovarali na pitanja.

Nadam se da ćemo ovakvom i sličnim akcijama dobrinijeti smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju djeca na teritoriji opštine Plav“, kazao je Jokić.

Učenici su iskazali veliko interesovanje za akciju i nadaju se da će ih biti još, da će tako uticati i na vozače.

Bonus video: