Tjelohranitelj, vikend, Žabljak i službeni audi...

Darko Stojanović pominjan je u medijima i početkom novembra prošle godine kada je vrijeđao službenike Komunalne policije, nakon što mu je njihov “pauk” odnio nepropisno parkiran službeni “audi”.
86 pregleda 0 komentar(a)
sluzbeni auto, Foto: Čitalac "Vijesti"
sluzbeni auto, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2011. 08:16h

Službenik Uprave policije Darko Stojanović, zadužen za čuvanje predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, službenim automobilom za vikend je bio na skijalištu Savin kuk, a “Vijestima” je u Skupštini Crne Gore rečeno da njihov prvi čovjek u subotu i nedjelju službeno nije bio na Žabljaku.

Krivokapićev tjelohranitelj je vikend proveo na Žabljaku, a prilikom posjete koristio je službeni automobil “audi A-8” (PG-CG 069). On je viđen na Savinkom kuku u pratnji jedne ženske osobe.

Štitio porodicu?

Predsjednik Skupštine za vikend nije imao nikakve službene posjete na Žabljaku, niti da je tamo uopšte bio. Kako je “Vijestima” saopšteno iz njegovog kabineta, ni Krivokapićeva porodica tokom subote i nedjelje nije boravila na Durmitoru, pa ni Stojanović nije mogao biti angažovan u njenoj pratnji.

Pomoćnik direktora Uprave policije i šef Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Miljan Perović saopštio je da je vozač i tjelohranitelj Darko Stojanović, ipak “službeno bio na Žabljaku”.

“Stojanović je za vikend službenim automobilom bio na Žabljaku jer je štitio porodicu Ranka Krivokapića, koja je bila tamo. Po odluci Vlade Crne Gore, štićene ličnosti imaju pravo na zaštitu i njihove porodice”, pojasnio je Perović.

Prekršio Kodeks

Darko Stojanović pominjan je u medijima i početkom novembra prošle godine kada je vrijeđao službenike Komunalne policije, nakon što mu je njihov “pauk” odnio nepropisno parkiran službeni “audi”.

Stojanović je tada preuzeo automobil sa parkinga komunalaca kod Sportskog centra u Podgorici, a potom podigao rampu iako prije toga nije platio kaznu.

Prije toga on je vrijeđao radnike Komunalne policije koji nijesu željeli da mu vrate automobil prije nego se ispoštuje ustaljena procedura oko plaćanja kazne i zavođenja podataka.

Zbog tog incidenta, Etički odbor Uprave policije uvidom u dokumenataciju utvrdio je da je Stojanović u tom incidentu sa komunalcima prekršio Kodeks policijske etike. Predmet je na ocjeni bio i kod Disciplinske komisije Uprave policije, koja je novčano kaznila službenika Sektora za zaštitu štićenih ličnosti i objekata.

Bonus video: