U Crnoj Gori još nema ljekara osuđenih zbog nesavjesnog rada

U proteklih nekoliko godina sve je više porodica i pacijenata koji se obraćaju policiji, tužiocima i medijima sumnjajući da su ih ljekari nesavjesno liječili
0 komentar(a)
KBC, Foto: Boris Pejović
KBC, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2011. 08:26h

Sudeći prema dinamici suđenja za ljekarske greške, kao i teškim dokazivanjem da je smrt nastupila upravo zbog propusta medicinskih radnika, porodicu Ivane Šoć (30), koja je nedavno preminula od gripa A H1N1, očekuje dugotrajan sudski proces s neizvjesnim ishodom.

Porodica Šoć prošlog petka predala je Višem tužilaštvu u Podgorici prijavu protiv ljekara Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra dr Dragana Obradovića i dr Brankice Dupanović koje optužuju da su, navodno, pogrešno liječili njihovu kćerku koja je preminula dan nakon što je otpuštena iz bolnice.

Detaljna obavještenja o tom slučaju tražio je od uprave Kliničkog centra i resorni ministar Miodrag Radunović.

U proteklih nekoliko godina sve je više porodica i pacijenata koji se obraćaju policiji, tužiocima i medijima sumnjajući da su ih ljekari nesavjesno liječili.

Crnogorski ljekari su zbog propusta u radu česti gosti u sudnicama, sporovi protiv njih traju godinama, ali se nijedan do sada zbog toga nije našao iza rešetaka.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: