Kod Pavića potoka nabujale fekalije

"Velika opasnost je što prilikom obilnih kiša u blizini naših kuća neko ne nastrada.”, navode mještani.
0 komentar(a)
Pavića potok, Foto: Beća Čoković
Pavića potok, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 15.03.2011. 17:13h

Mještani nekoliko domaćinstava bjelopoljskog naselja Medanovići, koji žive u dijelu pored Pavića potoka, u neposrednoj blizini AMD “Đorđije Stanić“, ponovo su uputili zahtjev nadležnima u Opštini da što hitnije riješe ekološki, infrastrukturni i komunalni problem u tom dijelu naselja.

Upućen je dopis novoizabranom gradonačelniku Aleksandru Žuriću u kojem mještani podsjećaju da su dopise ranije upućivali:

  • bivšem gradonačelniku Tarzanu Miloševiću
  • predsjedniku Skupštine opštine Refiku Bojadžiću
  • glavnom administratoru, a sada potpredsjedniku Opštine Radovanu Obradoviću
  • direktoru Direkcije za izgradnju i inesticije Fekrimu Hajdarpašiću
  • bivšem potpredsjedniku Opštine Miloradu Rmandiću.

Mještani kažu da to nije imalo efekta.

“Uoči prošlogodišnjih majskih lokalnih izbora na lice mjesta izašao je službenik Direkcije za izgradnju i investicije Zaim Bošnjak i sačinio zabilješku. Krajem septembra prošle godine ugroženi dio potoka obišli su administrator Obradović i načelnik Komunalne policije Duško Veličković i uvjerili se da su stanovnici zaista ugroženi. Potok je u dužini nekoliko stotina metara od naših kuća do ulivanja u Lim pokriven betonskom konstrukcijom, a mi koji živimo pored nepokrivenog dijela izloženi smo neprijatnim mirisima od fekalija koje potokom otiču iz naselja Babića brijeg, od Gimnazije, sa Medanovića, Vranjevice, iz bolnica. To je posebno izraženo ljeti, kada potok gotovo presuši. Velika opasnost je što prilikom obilnih kiša i potok nadođe da zbog nepokrivenosti u blizini naših kuća neko ne nastrada. Bojazan je za djecu koja tuda svakodnevno odlaze u školu”, navode mještani.

"Velika opasnost je što prilikom obilnih kiša i potok nadođe da zbog nepokrivenosti u blizini naših kuća neko ne nastrada.”, navode mještani.

Oni podsjećaju da je Opština prije dvije godine uradila potporne zidove sa obje strane potoka u dužini od tridesetak metara i smatraju da taj dio treba što hitnije obezbijediti i pokriti adekvatnom betonskom konstrukcijom, jer svako odugovlačenje može biti kobno.

“U tom slučaju Opština bi snosila odgovornost za posljedice. Smatramo da taj posao može odraditi jedino lokalna uprava, te očekujemo da bude jedan od njenih prioriteta”, zaključuje se u dopisu upućenom gradonačelniku Žuriću.

Bonus video: