Hercegnovska Čistoća će održavati plaže cijele godine

Novina u ovom ugovoru u odnosu na prethodne godine je da je JP Čistoća preuzela brigu o cjelogodišnjem održavanju čistoce zone morskog dobra koja nije data na korišćenje
85 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Boris Pejović
Herceg Novi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2011. 14:28h

Radnici hercegnovskog JP Čistoća održavaće obalni prostor od ušća rijeke Sutorine, preko Ulice obala Nikole Kovačevića, Šetališta pet Danica, do pristaništa u Meljinama, zatim obalni prostor od Meljina do Kamenara, gradsku Luku, obalni prostor na poluostrvu Luštica i neustupljene djelove Blatne plaže u Igalu. Čistoća je ugovor o svakodnevnom održavanju čistoće i odvoza smeća u tom dijelu opštine nedavno sklopila sa JP Morsko dobro, koje gazduje priobaljem.

“Ugovoreni iznos za ovu godinu je 104.600 eura, a Čistoća je u obavezi da u predsezoni čisti i kosi javne površine u pojasu morskog dobra, prikuplja i odvozi kućno smeće, otpad i drugi materijal, kao i da blagovremeno interveniše na zahtjev opštinske i državnih inspekcija”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Novina u ovom ugovoru u odnosu na prethodne godine je da je JP Čistoća preuzela brigu o cjelogodišnjem održavanju čistoce zone morskog dobra koja nije data na korišćenje, naročito područja mjesnih zajednica od Kamenara do Meljina.

Do prošle godine poslove održavanja čistoće i komunalnog reda na hercegnovskoj rivijeri obavljale su mjesne zajednice, po sporazumima sa JP Morsko dobro. Korisnici plaža i kupališta su u obavezi da paralelno sa potpisivanjem ugovora sa Morskim dobrom zaključe ugovor i sa lokalnim komunalnim preduzećem o čišćenju površina koje su im date u zakup.

Bonus video: