PROBLEM ''DIVLJACI

Beranci i dalje bez lokalnog prevoza

“U saznanju smo da i na međunarodnim linijama svakog petka i subote nelegalni prevoznici ulaze u Crnu Goru i preuzimaju putnike legalnih registrovanih prevoznika\'\', ističe se u zahtjevu.
252 pregleda 0 komentar(a)
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Ažurirano: 11.03.2011. 16:51h

Prevoznici “Simon vojaž” i “Veljić Montenegro”, koji su početkom sedmice vratili na raspolaganje Opštini linije za prevoz putnika u lokalnom saobraćaju, još nijesu pronašli kompromis sa lokalnom upravom, tako da će, kako je kazao predstavnik “Simon vojaža” Milovan Pođanin, oko 14.000 građana sa periferije beranske opštine i dalje biti bez prevoza.

Pođanin je juče kazao da reakcije nadležnih, iako su to očekivali nakon totalne obustave lokalnog saobraćaja, nije bilo.

On je rekao da problem sa divljim taksi-kombi prevoznicima još traje, iako su zbog toga ukinuli dvadesetak autobuskih linija “Simon vojaža” i deset linija koje je održavao “Veljić Montenegro”.

Republička saobraćajna inspekcija, koju su činili Branislav Golubović i Branko Rakočević, na zahtjev prevoznika “Simon vojaž”, “Krinem”, “Veljić Montenegro” i “Eurošuntić” iz Berana i “Elan” iz Plava, održala je juče u Beranama sastanak sa ovlašćenim službenicima granične policije, kako bi zajedničkim kontrolama došli do preciznih podataka koliko nelegalnih prevoznika u međudržavnom saobraćaju pravi probleme tim prevoznicima, jer su suočeni sa nelojalnom konkurencijom i van lokalnog saobraćaja.

U zahtjevu za pomoć prevoznika, koji je upućen resornom ministarstvu, piše da 15 nelegalnih vozila svakodnevno saobraća na linijama Berane-Bijelo Polje, Berane-Podgorica i Andrijevica-Beograd.

“U saznanju smo da i na međunarodnim linijama svakog petka i subote nelegalni prevoznici ulaze u Crnu Goru i preuzimaju putnike legalnih registrovanih prevoznika”, ističe se u zahtjevu.

Golubović i Rakočević su kazali da su sa graničnom policijom dogovorili kontrolu nelegalnog prevoza na graničnim prelazima i evidenciju zatečenog stanja, a uporedo sa tim aktivnostima će kontrolisati i sankcionisati nelegalne prevoznike.

Oni su rekli da su predmet njihovog interesovanja, u skladu sa ovlašćenjima, granični prelazi Kula i Dračenovac.

Preporučujemo za Vas