Zaposleni u Domu zdravlja tražili intervenciju Inspekcije rada

"Ovih 12 dama koje su bile u inspekciji i koje su tražile intervenciju, nijesu dobile nikakav dokument od poslodavca o proglašenju tehnološkim viškom", kazala je Stojković.
0 komentar(a)
Dom zdravlja, Foto: Arhiva Vijesti
Dom zdravlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.03.2011. 13:54h

Zaposlene u Domu zdravlja Podgorica, njih 12, tražile su da Inspekcija rada interveniše, jer od poslodavca nijesu dobile nikakav dokument o proglašenju za tehnološki višak, kazala je pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja Anka Stojković.

Stojković je, upitana da prokomentariše najavljene otkaze radnika u zdravstvu, rekla da postupak proglašenja tehnološkog poznaju međunarodne organizacije rada i da su i odredbe u zakonu o radu potpuno usaglašene sa aktima Evropske unije i Međunarodne organizacije rada.

Prema njenim riječima, postupak proglašenja tehnološkog viška, pa bilo to i Klinički centar ili Fond zdravstva ili Domovi zdravlja mora biti proveden u skladu sa odredbama Zakona o radu.

"Poslodavac sam procjenjuje da li ima viška zaposlenih, ako je sve u skladu sa Zakonom o radu", rekla je Stojković nakon sjednice Koordinacionog tijela za suzbijanje sive ekonomije na tržištu rada.

Ona je, kako je rekla, informisana da je tamo pokrenut postupak, ali da i dalje nije završen.

"Juče je 12 žena iz Domova zdravlja bilo u Inspekciji rada, obavljen je razgovor sa njima. Ovih 12 dama koje su bile u inspekciji i koje su tražile intervenciju, nijesu dobile nikakav dokument od poslodavca o proglašenju tehnološkim viškom", kazala je Stojković.

Bonus video: