Odabran izvođač radova za barake u izbjegličkom naselju Vruja

Radi se o postavljanju pločica A klase, površine 1.390 kvadratnih metara, a ugroženima će Opština dati jednokratnu pomoć od po 20 eura za svakog člana porodice.
0 komentar(a)
Vruja, Foto: Arhiva Vijesti
Vruja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.03.2011. 18:36h

Tročlana opštinska komisija je od pet ponuda firmi sa područija Crne Gore za postavljanje patosa u barakama izbjegličkog naselja u Vruji kao najpovoljniju izabrala ponudu DOO “Matador” iz Bijelog Polja.

Njihova ponuda iznosila je 22.400 eura, a rok za završetak radova je 25 dana.

Postavljanje patosa, kako je kazao gradonačelnik Plava Skender Šarkinović, počeće tokom naredne sedmice.

Novac za patose opredijelila je Vladina Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Šarkinović je pojasnio da se radi o postavljanju pločica A klase, površine 1.390 kvadratnih metara, i da će ugroženima Opština dati jednokratnu pomoć od po 20 eura za svakog člana porodice.

“Vremenski uslovi do sada nijesu omogućavali bilo kakvo izvođenje radova, ali mislimo da su sada povoljne vremenske prilike da se počne sa radovima. Za ovu varijantu smo se opredijelili zbog toga što je ovaj teren dosta vlažan i podložan poplavama, a pločice su u takvim slučajevima praktičnije.

Radovi će obuhvatiti hodroizolaciju, topli premaz, glazuru debljine tri centimetra, ugradnju keramičkih pločica sa potrebnim materijalima i izradu cokle.

U saradji sa međunarodnim organizacijama uložićemo novac za izgradnju nasipa, kako bi naselje bilo zaštićeno od eventualnih budućih poplava”, rekao je Šarkinović.

Bonus video: