FK Budućnost učenicima Zavoda poklonio dresove

Jovović je pozvao sve učenike i profesore škole da u subotu prisustvuju utakmici koju će Budućnost igrati sa OFK Barom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 18:01h

Stručni štab Fudbalskog kluba "Budućnost" zajedno sa igračima u sklopu akcije "Volim Budućnost" posjetili su JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine. To je prva posjeta u nizu planiranih FK "Budućnost" svim osnovnim školama.

"U znak dobre saradnje i promocije sporta odlučili smo se da prva posjeta bude JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine" rekao je Nebojša Jovović, sportski direktor FK Budućnost.

Jovović je pozvao sve učenike i profesore škole da u subotu prisustvuju utakmici koju će Budućnost igrati sa OFK Barom.

U Zavodu se školuju sjajni sportisti koji na takmičenjima postižu značajne rezultate. Posjeta stručnog štaba Budućnosti predstavlja veliko zadovoljstvo za djecu ove ustanove.

"Izuzetna nam je čast da ugostimo stručni štab i igrače FK Budućnost. Naša ustanova je rasadnik sjajnih sportista i mi smo odlučili da zajedno sa FK Budućnost promovišemo sport djece sa smetnjama u razvoju i zdrave populacije djece, sa idejom "Sport za sve", rekao je direkor Zavoda Zoran Bošković.

Učenici Zavoda se spremaju za OI u Londonu

O značaju sporta za djecu sa posebnim potreba suvišno je govoriti, rekao je profesor fizičkog vaspitanja Miloš Adžić. Adžić se zahvalio na posjeti fudbalerima i stručnom štabu Budućnosti i dodao da će i dalje nastojati da budu domaćini i ostalim sportskim ekipama, naglašavajući da ovakve posjete predstavljaju zadovoljstvo za učenike Zavoda.

Djeca iz Zavoda svakodnevno treniraju i namjeravaju da iz Londona 2012. godine donesu medalju Crnoj Gori, a to bi bila još jedna u nizu medalja koje su osvojili.

"Kuriozitet je što je naša učenica u januaru na Novom Zelandu osvojila sedmo mjesto u disciplini bacanje kugle. Djeca se pripremaju za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i pokušaće da našoj zemlji donesu medalju", rekao je Igor Tomić, profesor fizičkog vaspitanja u školi.

Predstavnici "Budućnosti" su učenicima Zavoda podijelili dresove, lopte i ulaznice za subotnju utakmicu.

U sklopu akcije "Volim Budućnost", fudbaleri i stručni štab su posjetili i OŠ "Maksim Gorki", a 4. marta će posjetiti OŠ "Savo Pejanović" i OŠ "Pavle Rovinski".

Bonus video: