Ko je sve tužio samog sebe i zašto

Jovan Jovanović, privredni i društveno-politički radnik, tužio je sebe sudu “želeći da sazna zvanično mišljenje o tome kako treba da živi u savremenom svetu”.
271 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 10:46h

Ko je sve tužio samog sebe, poput Safeta Kurtagića?

Ako neko nije čuo, Rožajac želi pred sudom da od sebe zaštiti Telekom, kome 5 godina nije ništa mogao uprkos brojnim tužbama i procesima.

“Neko mora biti u pravu”, kaže Kurtagić i objašnjava zašto je presavio tabak protiv sopstva i tako produžio proces koji godinama gubi.

Zaplet za film

Jovan Jovanović, privredni i društveno-politički radnik, tužio je sebe sudu “želeći da sazna zvanično mišljenje o tome kako treba da živi u savremenom svijetu”.

To je jedan od rukavaca zapleta legendarnog filma Radivoja Lole Đukića “Čovjek sa četiri noge”.

Film je ostao upamćen kao politički angažovan, ali i po zanosnoj Tanji Bošković.

Bakir

Urednik Političkog magazina "60 minuta" Federalne televizije BiH Bakir Hadžiomerović podnio je početkom godine kaznene prijave protiv više osoba, uključujući i sebe samog.

Poznati novinar je tužio sve redom zbog napisa u medijima u Republici Srpskoj, posebno onih u vlasništvu Željka Kopanje. U tekstovima koje je potpisao Denis Kuljiš, Hadžiomerović je optužen da je od hrvatske firme Inter INA primio 30 hiljada eura kako bi u emisiji 60 minuta prestao kritikovati tu firmu....

Pamučar

Kako bi produžio rok za ispunjenje svojih obaveza, Josip Martišković sam je tužio sebe Trgovačkom sudu u Hrvatskoj.

Kupac Pamučne industrije Duga Resa, Martišković, tačnije njegova firma Konteks d.o.o. ni mjesec dana nakon pobjede na tenderu nije uplatila 19,7 miliona kuna da kupi posrnulu fabriku, pa se Martišković dosjetio.

Gradonačelnik

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić tužio je samog sebe kao gradonačelnika, jer je Grad Opatija dozvolio obnovu stepenica na njegovom posjedu u naselju Ičići. Dujmić je rekao da nije bio upoznat ni sa kakvim zahvatom na tom zemljištu niti je potpisao odluku o tome.

Ibran Mustafić

Ibran Mustafić, vođa Udruženja "Majke Srebrenice",tužio je sam sebe Sudu BiH za rušenje dejtonskog ustavnog poretka u proteklih 15 godina.

Sud je potvrdio da je predmet primljen i protokolisan.

Mustafić je u tužbi naveo da ne priznaje Ustav BiH iz Dejtonskog mirovnog sporazuma i da se zalaže za vraćanje Republike BiH, te da poštuje samo njen ratni ustav i znamenja.

Mustafić tvrdi da se kroz dejtonsko ustavno uređenje uništavaju BiH i muslimanski narod, zbog čega zagovara povratak Republike BiH.

California blue

Izvjesni Kurtias Gukia, je prije nekoliko godina tužio samog sebe. Prvo je tužio svoj grad Lodi u Kaliforniji, pošto mu je smećarski kamion izbacio đubre na auto. Problem je u tome što je on vozio taj kamion.

Galerija

Bonus video: