Policija u Plavu "vraća trotoare pješacima"

Tokom akcije sklanjaće vozila sa trotoara, a najviše u tome će pomoći kontakt policajci.
84 pregleda 0 komentar(a)
Plav, Foto: Arhiva Vijesti
Plav, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.03.2011. 15:50h

Ispostava policije u Plavu na čelu sa rukovodiocem Dejanom Petrovićem, od 5. februara počela je akciju „Vratimo trotoare pješacima“.

Tokom akcije sklanjaće vozila sa trotoara, a najviše u tome će pomoći kontakt policajci.

“U većini slučajeva vozači su samo opominjani, a pojedinima su izricane represivne mjere, odnosno naplatili smo mandatne kazne za oko 60 vozila.

Planiramo da ovu akciju, osim užeg jezgra grada sprovedemo i u ostalim djelovima i molimo građane da poštuju verikalnu i horizontalnu signalizaciju” kazao je Petrović, napominjući da su na terenu četiri kontakt policajca kojima građani mogu prijaviti bilo kakve probleme sa kojima se susreću.

Neki od problema građana su već riješeni zahvaljujući kontakt policajacima Ramizu Musiću, Marku Markoviću, Emilu Čekiću i Miodragu Jokiću. Tako su neki djelovi opštine zahvaljujući njima dobili gradsku rasvjetu, a u svim mjesnim centrima opštine obnovljeni su pješački prelazi.

Petrović je dodao, da je Ispostava i pored slabog finansijskog stanja, uspjela da osmisli kampanju kojom će svim uzrastima ukazati na posljedice brze vožnje, konzumiranja alkohola i duvanskih proizvoda, ali i igara na sreću.

„Tokom ove sedmice u svim osnovnim školama podijelićemo 200 majica, na kojima će biti ispisane poruke vezane za posljedice brze vožnje, alkohola, igara na sreću, te konzumiranja duvanskih proizvoda.

Osim toga u saradnji sa Domom zdravlja Plav obezbijedili smo jednog ljekara, koji će održati čaš o pomenutim temama“, kazao je Petrović.

Bonus video: