Bojkot nastave u Balotićima dok direktor ne bude iz DPS-a

"Ovdašnji lučevci nijesu mogli da polože prijemne u srednjim rožajskim školama” rekli su roditelji koji su odlučili da preuzmu stvar u svoje ruke.
146 pregleda 0 komentar(a)
Roditelji, Foto: Aida Sadiković
Roditelji, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 27.02.2011. 17:34h

Oko 125 đaka Osnovne škole u Balotićima će bojkotovati nastavu, jer je za direktora te ustanove izabran član Bošnjačke stranke Rahman Husović, odlučilo je više od 40 roditelja koji su prisustvovali sastanku.

Oni su istakli da djeca neće ići u školu sve dok se ne imenuje novi direktor „jer je to njihova škola na čijem čelu mora biti čovjek iz njihovog sela i niko drugi“.

Husovićev izbor je navodno dogovor rukovodstva BS i DPS.

“Mi ćemo odlučiti ko će pokrivati tu izuzetno važnu funkciju i nećemo dozvoliti da se politika miješa u to. Svakako se u školi, prije dolaska direktora Mujevića dešavao pravi javašluk, više se raspravljalo o političkim pitanjima, jer su nastavnici podijeljeni po partijskoj pripadnosti, nego o gradivu.

Časovi se često ili ne održavaju ili skraćuju, pa su djeca iz škole izlazila neuka.

Ovdašnji lučevci nijesu mogli da polože prijemne u srednjim rožajskim školama” rekli su roditelji koji su odlučili da preuzmu stvar u svoje ruke i zauzmu se bar za direktora po njihovom izboru, a potom i nastavnike, jer su uvjereni da bi oni iz njihove MZ bolje obavljali taj posao od prosvjetnih radnika koji dolaze sa strane.

Ovdašnji lučevci nijesu mogli da polože prijemne u srednjim rožajskim školama

Roditelji će se sjutra peticijom u kojoj iskazuju nezadovoljstvo što za direktora nije imenovan nijedan od dvojice kandidata iz MZ Balotiće, a koji pripadaju DPS-u, već čovjek iz druge MZ, obratiti ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Rožaja, Nusretu Kalaču, premijeru Igoru Lukšiću i predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

Nas dvojica smo razgovarali sa ministrom i istakli smo da smo članovi DPS- a, te da nam je svejedno kojeg će odabrati za direktora.

Rifat Dautović tvrdi da su za mjesto direktora konkurisali samo on i Ramzija Mujević, te da im nije jasno kako je pobijedio čovjek koji se nije nalazio na listi kandidata.

“To nikako ne možemo da prihvatimo, jer mi imamo svoje kadrove i ne želimo da nam školom upravlja čovjek iz druge partije.

Naša obrazovna ustanova je praktično žrtvovana zarad političkih ciljeva i borićemo se protiv toga”, rekao je Dautović koji tvrdi da je ministar Stijepović obećao da će na mjesto direktora biti imenovan on ili Mujević.

“Nas dvojica smo razgovarali sa ministrom i istakli smo da smo članovi DPS- a, te da nam je svejedno kojeg će odabrati za direktora.

Obećao je da će to biti neko od nas dvojice, pa smo se u petak šokirali kada smo saznali da će biti doveden čovjek iz BS”, rekao je Dautović.

Bonus video: