Opština i prevoznici bez dogovora: Beranska sela bez autobusa

Prevoznicima ponuđeno da osmisle svoje predloge, da bi razmotrili kako da riješe problem i da im se izađe u susret
122 pregleda 0 komentar(a)
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Ažurirano: 25.02.2011. 16:26h

Preduzeća Simon vojaž”, “Veljić Montenegro” i “Krinem” ostaće pri odluci o obustavi lokalnih autobuskih linija.

To je saopšteno poslije višečasovnih pregovora direktora preduzeća Milovana Pođanina, Slobodana Veljića i Steva Trifunovića i predstavnika opštine, jer “nijesu našli kompromisno rješenje”.

Tri preduzeća saopštila su prije nekoliko dana da će, zbog nelojalne konkurencije, ukinuti linije prema više beranskih sela.

“Sa rukovodiocima Sekretarijata za privredu, saobraćaj i razvoj i Komunalne policije nijesmo se ništa dogovorili u vezi naših zahtjeva”, kazao je Pođanin.

“Prikazali smo gubitke na dnevnom i mjesečnom nivou nadležnima, uz napomenu da, na primjer, ’Simon vojaž’ trpi gubitke od oko 10.000 eura mjesečno samo na jednoj liniji”, istakao je Pođanin.

On je rekao da će, ako Opština ne udovolji njihovim zahtjevima, za nedjelju dana vratiti Opštini linije, “čime će najveći gubitnici biti građani, ali i tri preduzeća”.

“U tom slučaju, ’Simon vojaž’ će morati da otpusti najmanje deset radnika, a isto će morati da urade ’Krinem’ i ’Veljić Montenegro’, rekao je Pođanin, dodajući da “predstavnici opštinskih nadležnih službi imaju volju da pomognu, ali su nemoćni”.

Sekretarka Sekretarijata za privredu, saobraćaj i razvoj Dragana Delević kazala je da je prevoznicima ponuđeno da osmisle svoje predloge, da bi razmotrili kako da riješe problem i da im se izađe u susret.

Načelnica Komunalne policije Nada Stanišić rekla je da će narednih dana inspekcijska kontrola biti pojačana, kako bi nelegalni prevoz bio suzbijen.

“Nadam se da će problem biti riješen i da će građani imati uredan prevoz”, kazala je Delević.

Ona je rekla da su se građani žalili na neredovnost linija, naročiti mješrani Petnjice.

“I to će biti riješeno”, rekla je Delević.

Bonus video: