Visokoškolci podržali Set studentskih mjera

Studenti su, ukoliko im nadležni ne odgovore, spremni da na radikalniji način zatraže ispunjenje svojih zahtjeva.
87 pregleda 0 komentar(a)
studenti, Foto: Boris Pejović
studenti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2011. 12:46h

Između pet i deset hiljada studenata Univerziteta Crne Gore dalo je svojim potpisom podršku Setu studentskih mjera kojim crnogorski visokoškolci traže uvođenje avgustovskog roka za polaganje ispita, formiranje komisije za kontrolu korupcije, kao i osnivanje disciplinske komisije koja bi kažnjavala nedolično i neakademsko ponašanje profesora.

Predstavnik Studentskog parlamenta i student povjerenik Pravnog fakulteta Stefan Jovanović kazao je “Vijestima” da je na tom fakultetu prikupljeno oko 1600 potpisa, te da će u toku dana znati tačan broj prikupljenih potpisa sa svih jedinica UCG.

Iz Studentskog parlamenta ranije su kazali da će zahtjevi studenata, sa prikupljenim potpisima, biti upućeni Senatu, Upravnom odboru, rektoru ili prorektoru, u zavisnosti od toga ko je i za šta nadležan.

Jovanović je ponovio da su studenti, ukoliko im nadležni ne odgovore, spremni da na radikalniji način zatraže ispunjenje njihovih zahtjeva.

Parlament je u Setu studentskih mjera predvidio i pokretanje inicijativa za renoviranje studentskih domova i izgradnju novih, kao i otvaranje studentske klinike gdje će visokoškolci iz drugih gradova moći da zatraže ljekarsku pomoć.

Studentski parlament UCG organizovao je potpisivanje peticije na svim fakultetima od ponedeljka do petka.

Bonus video: