Bošković i Daković ove sedmice obišli kasarne u Nikšiću, Baru i Golubovcima

Bošković je naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže napore kako bi se zaokružio proces modernizacije Vojske, uz ravnomjernu pažnju za sve vidove Vojske
3 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 30.03.2018. 14:52h

Ministarstvo odbrane ulaže sve napore u cilju rješavanja svih gorućih pitanja zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu, posebno u domenu stambene problematike, rekao je resorni ministar Predrag Bošković.

Bošković i vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, obišli su ove sedmice kasarne u Nikšiću, Baru i Golubovcima.

Oni su, kako je saopšteno, sa pripadnicima Vojske razgovarali o postignutim rezultatima i o svim relevantnim temama koje se tiču njihovog statusa.

Bošković je naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže napore kako bi se zaokružio proces modernizacije Vojske, uz ravnomjernu pažnju za sve vidove Vojske.

"Tri helikoptera koji će stići ove godine, značajno će unaprijediti kapacitete Vazduhoplovstva, a za potrebe kopnenih snaga biće nabavljena nova lako oklopljena transportna vozila", kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, u Mornarici će brzo početi procedure za tretiranje plovila u skladu sa Strategijskim pregledom odbrane i ostalim nacionalnim dokumentima iz oblasti bezbjednosti.

Ministar je danas u Golubovcima kazao da je cilj obilaska kasarni sticanje realne slike o stanju u Vojsci Crne Gore, posebno sa aspekta ljudskih resursa, ističući da će Ministarstvo težiti da se u tom domenu struktura zaposlenih usaglasi sa potrebama VCG.

"Bošković je tokom susreta sa vojnicima i njihovim starješinama naglašavao da će ključni kriterijum za napredovanje u Vojsci biti profesionalni kapaciteti i radna etika, a da će uniformu sa obilježjima Vojske Crne Gore nositi samo oni koji su odani temeljnim crnogorskim vrijednostima", kaže se u saopštenju.

Bonus video: