Rožajac tvrdi da je osuđen samo zato što je prijavio šumara

“Tražio sam pravdu, a dobio sam kaznu” rekao je Husović novinarima. On tvrdi da ga je lugar Kalač, 3. maja prošle godine napao što je navodno uzeo građu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2011. 17:47h

Ramiz Husović iz Rožaja tvrdi da je na pravdi boga osuđen na 45 dana zatvora i novčanu kaznu od 150 eura zbog prijetnji koje je navodno uputio šumaru Husku Kalaču.

“Tražio sam pravdu, a dobio sam kaznu” rekao je Husović novinarima. On tvrdi da ga je lugar Kalač, 3. maja prošle godine napao što je navodno uzeo građu.

“Došao je pred moju kuću i bez ikakvih dokaza me vrijeđao, psovao i prijetio. Slučaj sam prijavio rožajskoj policiji i Šumskoj upravi, ali niko nije reagovao.

Umjesto toga šumar je ponovo nakon nekoliko mjeseci došao kod mene kući, psovao me i maltretirao na mom posjedu, nakon čega je policiji prijavio da sam napao ja njega i prijetio mu da ću mu odsjeći obje noge” tvrdi Husović, koji smatra da se na meti našao zbog lugarevih „nezakonitih radnji koje želi da prebaci na nekog drugog“.

“Invalid sam od 68 godina i živim od oko 140 eura, potpuno sam u šumi koja je moj posjed.

Pretpostavljam da sam kao takav lak plijen za instruirane podvale šumara koji je uradio puno nezakonitih radnji.

On sječe, eksploatiše i prodaje šumu, pri čemu je sam sebi i poslovođa i doznačar, a potom pripisuje da sam to ja učinio”, ispričao je Husović, koji tvrdi da Kalač svakog petka na dva traktora prodaje građu privatnim brentama.

“Do sada je prodao najmanje hiljadu kubika, a da ni za šta nije odgovarao. Jednu od njegovih sličnih akcija spriječio je i beranski inspektor, ali uprkos tome Kalač, bez ikakvih sankcija, i dalje radi.

Njegove nezakonite radnje sam prijavljivao i Šumskoj upravi gdje su me proglasili špijunom, a ja sam to samo uradio kako kasnije ja ne bih bio krivac.

Direktor Šumske uprave, Faruk Kalač je tada rekao i da će poslati kontrolu da provjeri moje tvrdnje, ali to nikada nije učinio”, tvrdi Husović, kojeg boli nepravda „koja uglavnom pogađa sirotinju“.

“Očigledno je Kalač zaštićen uz pretpostavku da još neko ima interesa od njegovih nelegalnih radnji, dok ja nemam načina da se odbranim. Meni ne treba ništa osim malo mira pod stare dane u ovoj kućici u šumi, ali ni to ne mogu da imam.

Šumar se toliko osilio da pored mene napada i moje sinovce koji kao i ja nemaju načina da se zaštite od „vlasti“, rekao je Husović koji će se žaliti na odluku suda bez mnogo nade da će presuda biti preinačena.

Strahuje i šta će se, ako ode u zatvor, desiti sa njegovim kokoškama i konjima oko kojih neće imati ko da brine.

Što će mu to u novinama

Šumar Husko Kalač negirao je sve Husovićeve optužbe „u kojima nema nijedan odsto istine“.

“Od toga nema ništa. Ja njemu nisam nikada riječ vratio. On stalno govori neistinu, to je neuračunljiv čovjek, za njega niko nije dobar.

On meni sa tim pisanjem ne može ništa, ali ne znam šta ima da me iznosi u novinama” rekao je Kalač koji je dodao da je protiv Husovića podnio krivičnu prijavu „jer mu rođaci donose pušku da ga ubije, i svaki dan mu postavlja prepreku na putu“.

Direktor Šumske uprave nije odgovarao na pozive „Vijesti“.

Bonus video: