Odbijeni prigovori Mujovića, izbori za dekana 7. marta

“Za verifikovanje izvještaja Izborne komisije glasalo je 16, a protiv su bila dva člana Vijeća, dekan Ranko Mujović I prodekan Dražen Cerović”
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2011. 15:32h

Vijeće Pravnog fakulteta odbilo je sve prigovore dekana Ranka Mujovića na rad Izborne komisije, pa će Drago Radulović biti jedini kandidat za prvog čovjeka te visokoškolske ustanove na izborima koji će se održati 7. marta.

Član Izborne komisije Ilija Vukčević potvrdio je “Vijestima” da je Vijeće većinom glasova verifikovalo izvještaj Izborne komisije, prema kojem je Radulović jedini kandidat za dekana na predstojećim izborima.

Za verifikovanje izvještaja Izborne komisije glasalo je 16, a protiv su bila dva člana Vijeća, dekan Ranko Mujović I prodekan Dražen Cerović”, kazao je Vukčević nakon sjednice.

On je dodao da će Vijeće, koje broji ukupno 29 članova, 7. marta tajnim glasanjem odlučiti da li će Radulović biti novi dekan Pravnog fakulteta.

Izborima će prethoditi sjednica Vijeća u ponedjeljak, na kojoj će Radulović izložiti program, odnosno kazati šta planira da uradi na Pravnom fakultetu u sljedeće tri godine.

Rezultat glasanja ukazuje da Mujovićevi oponenti imaju jasnu natpolovičnu većinu u Vijeću, potrebnu da bi Radulović bio izbabran.

Tome u prilog posebno ide I činjenica da je I bivši dekan Pravnog fakulteta I aktuelni predsjednik Upravnog odbora Zoran Rašović glasao za verifikaciju izvještaja Izborne komisije.

Sjednici nije prisustvovalo 11 članova

Sjednici Vijeća nije prisustvovalo ukupno 11 članova, mahom onih koji, prema saznanjima “Vijesti”, podržavaju Mujovića.

Aktuelni dekan Pravnog fakulteta podnio je prigovor na rad Izborne komisije, zatraživši da se procedura poništi.

Mujović je u prigovoru naveo da je Izborna komisija skratila kandidaturu na četiri dana i da nije utvrdila broj članova Vijeća, te istakao da mu mandat ističe 13. avgusta, a ne u maju kako je ranije saopštila Izborna komisija.

Izborna komisija odbacila je prigovor, odgovorivši Mujoviću da nije prekršila izbornu proceduru.

Vijeće Pravnog fakulteta je stavilo tačku na Mujovićev prigovor, nakon što je i Senat Univerziteta Crne Gore odbio da raspravlja o tome.

Bonus video: