Prekinuti radovi na putu Tuzi-Božaj

Kako je predviđeno ugovorom o izvođenju radova, potpisanom krajem prošle godine, radove izvodi preduzeće „Tehnoput“ iz Podgorice, a ugovorena cijena je 1,8 miliona eura.
51 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2011. 13:18h

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Tuzi – Božaj, započeti početkom februara, trenutno su prekinuti i nastaviće se kad budu potpisani ugovori o eksproprijaciji zemljišta sa 11 porodica sa tog područja.

Predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj kazao je „Vijestima“ da su već počeli razgovore sa vlasnicima parcela preko kojih će postojeći put biti proširen, te da uskoro očekuje i formalno zaključivanje sporazuma između Direkcije za imovinu i vlasnika privatnog zemljišta.

"U toku je i priprema elaborata za još tri kilometra dionice, koju će Direkcija za saobraćaj Crne Gore, nadamo se, uraditi u najkraćem mogućem roku, te na taj način stvoriti uslove za dalju realizaciju i završetak radova na ovom putnom pravcu" rekao je Gegaj.

Kako je predviđeno ugovorom o izvođenju radova, potpisanom krajem prošle godine, radove izvodi preduzeće „Tehnoput“ iz Podgorice, a ugovorena cijena je 1,8 miliona eura. Rok za završetak radova je 6 mjeseci.

"Osim redovne komunikacije sa Direkcijom za saobraćaj, na naš zahtjev imao sam sastanak i sa građanima sa tog područja, na kome smo razgovarali o načinu i modelu ekspoprijacije, koja će se realizovati u narednim danima u saradnji sa Direkcijom. Projektom je predviđeno ispravljanje svih kritičnih tačaka i krivina, kao i proširenje puta, te će to biti jedna moderna i kvalitetna saobraćajnica", kazao je Gegaj.

On je istakao da magistralni put Tuzi-Božaj, dužine 8, 8 kilometara, povezuje Crnu Goru sa susjednom Albanijom i predstavlja važnu „arteriju“ u drumskom saobraćaju. Gegaj smatra da će planirana rekonstrukcija puta poboljšati protok ljudi, robe i kapitala i brže i bolje povezati građane dviju država.

"U prethodnom periodu ovaj put se intezivno koristio za vozila velike tonaže, a na nekim mjestima je veoma uzak i neuslovan za saobraćaj ovakvih tipova vozila, imajući u vidu da je jedino preko graničnog prelaza Božaj moguć transport robe između dvije države. Rekonstrukcija puta uticaće i na bolju povezanost pograničnih područja Gradske opštine sa centrom u Tuzima", rekao je Gegaj.

Bonus video: