Otvoren konkurs za 3,7 hiljada popisivača

Njihova imena biće poznata, nakon selekcije koju će opštinske popisne komisije obaviti do sredine marta”, rekao je rukovodilac biroa za popis Radomir Đurović.
67 pregleda 0 komentar(a)
Popis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Popis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.02.2011. 17:35h

Opštinske komisije objavile su Konkurs za učesnike popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, a kako je saopšteno iz Zavoda za statistiku (MONSTAT), za taj posao biće angažovano oko 3,7 hiljada osoba.

“U popisu će direktno učestvovati oko 3,7 hiljada konkursom angažovanih kvalifikovanih pojedinaca, sa rezervama, a njihova imena biće poznata, nakon selekcije koju će opštinske popisne komisije obaviti do sredine marta”, rekao je rukovodilac biroa za popis Radomir Đurović.

On je objasnio da su opšti uslovi za sve učesnike isti u svim opštinama, i da će izbor učesnika popisa sprovoditi opštinske popisne komisije.

“Svi zainteresovani potencijalni učesnici popisa, mogu na sajtu Monstata - pronaći Prijavu za učesnike popisa, koja se popunjava i uz ostalu dokumentaciju predaje popisnoj komisiji u roku od osam dana, od dana objave oglasa u štampi”, naveo je Đurović.

Prijavu treba proslijediti Zavodu za statistiku na e-mail popis2011prijava@monstat.org.

Konkurs za učesnike popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će biti sproveden od 1. do 15 aprila, objavljen je u štampanim medijima i na vratima opština.

Bonus video: