Prokopao kanalizacionu cijev duž fudbalskog terena

Prema riječima sekretara kluba Rifata Grude, Đonbaljaj je u nedjelju oko 19 časova svojevoljno angažovao mehanizaciju, kako bi postavio cijevi, gdje su oni nakon saznanja podnijeli prijavu policiji.
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2011. 13:50h

Stanovnici Gusinja, navijači i simpatizeri FK “Gusinje”, ostali su zatečeni nakon saznanja da je sugrađanin Tahir Đonbaljaj, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Plav, u nedjelju, bez znanja uprave kluba, prokopao kanal za odvod fekalne kanalizacije po sredini stadiona.

Na tribinama kluba se nalazi njegova kuća.

Sekretar kluba Rifat Gruda ispričao je “Vijestima” da je Đonbaljaj u nedjelju, oko 19 časova, svojevoljno angažovao mehanizaciju kako bi postavio cijevi. Gruda je rekao da su odmah podnijeli prijavu policiji, koja je izašla na lice mjesta.

„Prije nekog vremena Đonbaljaj me pitao može li da izvede te radove preko dijela terena na stadionu FK Gusinje. Odgovorio sam mu da nijesam nadležan za tako nešto i da treba da se obrati predsjedniku ili direktoru kluba ili predsjedniku skupštine kluba. Policija je prekinula radove, a Đonbaljaj nije reagovao. Posmatrao je sve mirno. Potom smo obavijestili i predsjednika Opštine Skendera Šarkinovića“, ispričao je Gruda.

Predsjednik kluba Enes Omeragić kazao je “Vijestima” da je Đonbaljaj, na preporuku sekretara kluba, posjetio i njega i pitao za radove. Omeragić mu je, kaže, odgovorio negativno.

„Rekao sam mu da bez odluke UO kluba ne mogu ništa da uradim. Danas smo predali zahtjev Komunalnoj policiji Plav kako bi obustavili sve dalje radove Đonbaljaja i naložili mu da postavljenje cijevi ukloni i poravna prokopani dio terena“, ispričao je Omeragić.

Predsjednik Mjesne zajednice 2. avgust dr Rusmin Laličić kazao je da je takv čin bruka i sramota.

Laličić je rekao da “ga čudi što Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Plav tako nešto dozvoljava“.

„Ovo nije prva devastacija. Mediji su više puta pisali o problemu nedovršenog bulevara - šetališta preko puta stadiona, na ulazu u Gusinje, o građenju objekata na stadionu, iznad tribina, bez dozvole, što ugrožava gledaoce utakmica. Očigledno je ostao još teren, da se od njega napravi fekalno-kanalizacioni centar”, kazao je Laličić.

Đonbaljaj je u telefonskom razgovoru „Vijestima“ kazao da “nema šta da priča”, da je “priča za onog ko je podnio prijavu, a da se on prethodno sa svima u klubu konsultovao”.

„Druga stvar je da to nije moj kanal, nego nekog drugog, ali nije važno, jer ja stojim sada iza toga. Treća stvar je da je već napravljen projekat za drenažu terena stadiona, koja će biti na dubini od 30 centimetara, a mi smo se dogovorili da ova cijev ide od 50 do 80 centimetara, kako ne bi smetala. Ne znam šta da radim Grudi. Na druge objekte i kanalizacije nijesu obraćali pažnju. Svakoga sam konsultovao, pod broj jedan sekretara kluba, koji mi je rekao da nema problema i da to može da se završi“, kazao je Đonbaljaj.

Glavni administrator Opštine Plav Adem Miljuš rekao je da je komunalna policija obustavila dalje izvođenje radova i poručio svima koji namjeravaju slične radnje da ništa ne čine prije nabavke potrebnih papira. „Postupajući po prijavi FK “Gusinje”, u ponedjeljak, komunalna policija je izašla na lice mjesta i konstatovala da Đonbaljaj ne posjeduje potrebne papire za radove, nakon čega je zabranila dalji rad i dala mu rok od osam dana da pribavi potrebnu dokumentaciju, ili da ukloni cijevi, a teren vrati u provobitno stanje”, rekao je Miljuš. On je poručio da će se protiv svih koji slično postupe, bez potrebnih dokumenata, preduzeti adekvatne mjere.

Galerija

Bonus video: