Zbog nelojalne konkurencije, 3 beranska prevoznika ne voze

Primorani smo da odustanemo od prevoza putnika na linijama prema kompletnom području Bigora, odnosno Petnjice, Police, Lubnica, Šekulara...
110 pregleda 0 komentar(a)
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Krinem Berane, Foto: BiHBus.net
Ažurirano: 22.02.2011. 13:09h

Preduzeća za lokalni prevoz putnika na području opštine Berane, DOO “Simon Vojaž”, “Veljić Montenegro” i “Krinem” saopštili su da su “primorani da odustanu od daljeg prevoza putnika zbog nelojalne konkurencije”.

Autobusi tih prevoznika danas nisu i neće saobraćati.

U saopštenju koje su potpisali direktori Mehmed Adrović, Slobodan Veljić i Stevo Trifunović, ističe se da su na to promorani “jer su se u nekoliko navrata obraćali dopisima nadležnim opštinskim organima u službama, moleći ih da riješe nagomilane probleme po pitanju nelojalne konkurencije na području opštine Berane, ali da pomoći i reakcije po tom pitanju nije bilo”.

Zato su, kažu, primorani da odustanu od daljeg prevoza putnika na opštinskim linijama.

Kao razloge za takav potez, prevoznici, pored nelojalne konkurencine, navode i “divlji” kombi taksi prevoz, nerentabilnost i lošu putnu infrastrukturu.

“Kako problemi nijesu riješeni, primorani smo da odustanemo od prevoza putnika na linijama prema kompletnom području Bigora, odnosno Petnjice, Police, Lubnica, Šekulara i ostalim područjima gdje smo do sada održavali lokalne linije. Ne znamo u čijem je interesu ovakvo ponašanje opštinskih službi”, kažu prevoznici u saopštenju.

Dodaju da je “takav odnos uzrokovao da najveći gubitnici budu građani Berana, ali i da će i opštinski budžet izgubiti sigurne prihode po raznim osnovama koje je imao do sada”.

“Obavještavamo javnost da zato odustajemo od prevoza u lokalnom saobraćaju. U potpunosti ćemo ispoštovati ugovor sa Ministarstvom prosvjete i sporta, vezan za prevoz učenika i studenata”, navodi se u saopštenju prevoznika.

Bonus video: