Kolaps saobraćaja u Herceg Novom

Poplavljene su i dvije porodične kuće u blizini hotela, a put u Bjelskoj vali koji vodi do crkve Rize Bogorodice osposobljen je za saobraćaj tek oko 12 časova.
0 komentar(a)
Klizišta, Foto: Vijesti
Klizišta, Foto: Vijesti
Ažurirano: 18.02.2011. 15:13h

Saobraćaj na dijelu Jadranske magistrale kroz Bijelu je od 3.30 do šest časova bio zatvoren za saobraćaj, jer su bujični tokovi na put nanijeli oko 60 kubika zemlje.

U toku noći pala su više od 74 litra kiše po kvadratu.

Povremeno su to područje zahvatali i jaki pljuskovi praćeni grmljavinom i istočnim vjetrom koji je duvao brzinom od 16 metara u sekundi.

Potok Pijavica koji izvire kod Bjelskih Kruševica sa sobom je donio ogromne količine zemlje i sitnog kamenja zbog čega su se začepili skoro svi odvodni kanali, pa se potok izlio na magistralu i okolno zemljište pored hotela “Delfin”.

Poplavljene su i dvije porodične kuće u blizini hotela, a put u Bjelskoj vali koji vodi do crkve Rize Bogorodice osposobljen je za saobraćaj tek oko 12 časova.

Manji odron i klizište bilo je i iznad magistrale iznad Dječjeg doma “Mladost” u Bijeloj, ali njihovi objekti nijesu bili ugroženi.

U ugrožena područja ujutro stigli su radnici “CrnaGoraputa”, hercegnovskog Stambeno-komunalnog preduzeća - sektora za puteve i zelenilo, Čistoće, a bila je angažovana mehanizacija i dva privatna preduzeća.

Dvadesetak radnika su sa nekoliko kamiona i dva bagera oko šest časova osposobili jednu kolovoznu traku, a pet sati kasnije magistralom se normalno saobraćalo.

Opštinski savjetnik za saobraćaj Zoran Bijelić rekao je da je na magistralnom putu od Kamenara do Bijele zabilježeno 13 sitnih odrona zbog kojih je bila potrebna oprezna vožnja, ali zaostoja u saobraćaju nije bilo na drugim dijelovima tog puta.

Radnici “Crnagoraputa” su cio dan čistili magistralni pojas od nanosa.

Bonus video: