Montenegro Erlajns otvara liniju do Milana

\\"U zavisnosti od tražnje na tržištu sjeverne italijanske regije postoji mogućnost uvođenja dodatnih letova tokom ljetnjeg perioda\\" saopšteno je iz kompanije.
243 pregleda 0 komentar(a)
Montenegroairlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegroairlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.02.2011. 21:26h

Avio kompanija Montenegro erlajns predstaviće na sajmu u Milanu, koji je počeo juče, novu ponudu: otvaranje linije između Podgorice i tog italijanskog grada.

Avioni Montenegro erlajnsa na toj liniji počeće da lete 8. aprila, a saobraćaće tri puta sedmično, utorkom, petkom i nedjeljom, prenosi Mina-Business.

"U zavisnosti od tražnje na tržištu sjeverne italijanske regije postoji mogućnost uvođenja dodatnih letova tokom ljetnjeg perioda" saopšteno je iz kompanije.

Otvaranje ove linije je, kako je ocijenjeno, od izuzetnog je značaja radi pospješivanja interakcije između turističkih i biznis tokova Crne Gore i sjevera Italije, kao i kretanja dijaspore.

Na osnovu pokazatelja Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i ostalih crnogorskih turističkih aktera, sjever Italije je prepoznat kao važno emitivno područje, s obzirom na tradicionalnu povezanost dvije zemlje.

Montenegro erlajns je bio otvorio liniju prema Milanu u julu 2008. godine, ali je zatvorena zbog neisplativosti.

Na sajmu BIT Milan 2011 prisutno je više od pet hiljada izlagača, od čega 61 odsto iz Evrope, 20 odsto iz Azije 20, a ima ih i iz SAD, Australije, Kanade.

Predstavnici crnogorske avio-kompanije iskoristiće boravak na sajmu i održati brojne poslovne sastanake sa predstavnicima italijanskih turoperatora i turističkih agencija.

"Pojavljivanje Montenegro erlajnsa na ovom sajmu je značajno ne samo sa aspekta ostvarivanja kontakata sa turističkim poslenicima, već i zbog identifikacije buduće tražnje za putovanjima ka Crnoj Gori i regionu" kazali su iz kompanije.

Pored predstavnika Montenegro erlajnsa, sajmu prisustvuju predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije i crnogorski hotelijeri.

Bonus video: