PRO TV mora početi sa emitovanjem programa ili je kraj

Izvršni direktor PRO TV Vladimir Bukilić juče nije bio raspoložen za priču na pitanje kada će ta televizija krenuti sa punom programskom šemom
179 pregleda 0 komentar(a)
PRO TV, Foto: Vesko Belojević
PRO TV, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.02.2011. 08:39h

Agencija za radio-difzuju (ARD) neće odobriti zahtjev PRO televizije da prekine emitovanje na nekoliko mjeseci dok ne riješe neke probleme.“Pošto je Savjet nedavno dobio takav zahjtev od PRO TV zadužili su mene kao direktora Agencije da razmotrim sve mogućnosti. Kao prvo, novi Zakon o elektronskim medijima ne predviđa mogućnost da neko prekine emitovanje na nekoliko mjeseci a da istovremeno ne izgubi dozvolu.

Na drugoj strani, ni nakon više kontakata sa ljudima iz te televizije nijesam uočio nikakav napredak i o tome ću obavijestiti Savjet”, kazao je direktor ARD Abaz Džafić.

PRO TV je dobio dozvolu za emitovanje programa u oktobru 2007. godine i davno su prošli svi rokovi da se krene sa punom programskom šemom.

“Istina je da je davno trebalo da krenu, ali je istina i da su imali brojne probleme. Mi smo zbog toga bili u određenoj mjeri tolerantni zbog toga što smo to smatrali ozbiljnom stranom investicijom u kojoj je posao dobilo nekoliko oko 40 naših građana. Sada će oni morati u nekom relativno kratkom roku da krenu sa emitovanjem programske šeme koja se nalazi u planskoj dokumentaciji koju su dostavili prilikom konkurisanja za frekvencije i dobijanja dozvole ili će nasuprot tome morati da donesu tešku odluku o gašenju. Imali smo razumijevanja za probleme jer smo od njih dobili informaciju da su do sada investirali oko pet miliona eura i učinili su dosta toga, ali još nije krenula programska šema koja podrazumijeva informativni program i vlastitu produkciju. Ne mogu jedan medij činiti muzički spotovi i serije”, kaže Džafić.Prema informaciji “Vijesti” PRO televiziju su, nakon par miliona investicija u skupu opremu i obuku kadrova, sada zbog finansijskih problema napustili gotovo svi ljudi i razbježali se u druge medije.Izvršni direktor PRO TV Vladimir Bukilić juče nije bio raspoložen za priču na pitanje kada će ta televizija krenuti sa punom programskom šemom i da komentariše najavu da im ARD neće dozvoliti višemjesečni prekid emitovanja programa.

Bukilić je rekao “da ne želi da komentariše”.

Bonus video: